dinsdag, april 16, 2024

Belangrijke nieuwe Bitcoin data vandaag verwacht

Must Read

Bitcoin (BTC) gaat een cruciale dag tegemoet in afwachting van de nieuwste inflatiecijfers uit de Verenigde Staten. In de update van deze ochtend onderzoeken we de huidige stand van de bitcoinprijs en voorzien we je van de essentiële informatie om goed voorbereid aan je dag te beginnen.

Stilte voor de storm?

Gisteren brak bitcoin los van de grens van $25.800 en bereikte een piek van ongeveer $26.400. De prijsstijging kwam echter tot stilstand. De prijsstijging stopte echter op dit niveau en schommelt sindsdien rond de $26.000.

Op dit moment is de BTC-prijs op cryptobeurs Bybit $25.921. Op Bitvavo, een Nederlandse cryptobeurs, is de BTC-prijs in euro’s 24.105.Bitcoin staat iets hoger vergeleken met gisteren en handelt momenteel net boven het $25.800 steunniveau. Het is belangrijk om de niveaus van $26.200, $26.700 en $27.200 in de gaten te houden als de prijs omhoog beweegt. Als de prijs onder de $25.800 daalt, is er een steunniveau op $25.300 om een verdere daling naar $24.800 te voorkomen.

Amerikaanse inflatiecijfers komen eraan

Vandaag maakt het Amerikaanse Bureau of Labor Statistics (BLS) om 14.30 uur de nieuwste inflatiecijfers bekend, waaronder de consumentenprijsindex (CPI) en de kern-CPI. De CPI meet de gemiddelde prijsveranderingen van goederen en diensten die gewoonlijk door consumenten worden gekocht, terwijl de kern-CPI exclusief voedsel- en energiekosten is en van belang is voor het rentebeleid van de Amerikaanse centrale bank.

Analisten verwachten dat de CPI op jaarbasis uitkomt op 3,6 procent, hoger dan de 3,2 procent van vorige maand. Het maandcijfer zal naar verwachting met 0,6 procent stijgen, vergeleken met de stijging van 0,2 procent in de voorgaande maand. Wat betreft de kerninflatie wordt het jaarcijfer geschat op 4,3 procent, iets lager dan het vorige cijfer van 4,7 procent. Er is ook een geschatte stijging van 0,2 procent ten opzichte van juli, wat overeenkomt met de stijging van de vorige maand. Als de werkelijke inflatiecijfers de verwachtingen overtreffen, zou dat een negatieve invloed kunnen hebben op de prijs van bitcoin.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Latest News

Bitcoin zakt weer wat terug na explosieve week

Bitcoin (BTC) maakt momenteel een licht dalende trend door na de aanzienlijke stijging eerder deze week. De prijs piekte...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img