dinsdag, april 16, 2024

Franklin Templeton heeft innoverende ETF aanvraag ingediend

Must Read

Franklin Templeton, een grote vermogensbeheerder met $ 1,4 biljoen aan beheerd vermogen, heeft een aanvraag ingediend voor een bitcoin Exchange Traded Fund (ETF). De aanvraag zal worden beoordeeld door de Securities and Exchange Commission (SEC), samen met concurrenten BlackRock en Grayscale.

Het goedkeuringsproces is vertraagd en de nieuwe deadline is vastgesteld op 17 oktober, 45 dagen na de oorspronkelijke deadline. De SEC heeft echter de bevoegdheid om de beslissing verder uit te stellen tot maart 2024. Omdat Franklin Templeton een recente aanvrager is, zullen ze waarschijnlijk geen prioriteit krijgen.

Een van de grootste vermogensbeheerders ter wereld

Franklin Templeton, de vermogensbeheerder en investeringsmanager die ook bekend staat als Franklin Resources Inc, heeft onlangs een aanvraag ingediend voor een bitcoin exchange traded fund (ETF). De aanvraag is ter beoordeling en goedkeuring ingediend bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). Dit plaatst Franklin Templeton in directe concurrentie met andere grote spelers zoals BlackRock en Grayscale, die ook ETF goedkeuring hebben aangevraagd.

Het goedkeuringsproces van de SEC is echter vertraagd, waardoor de deadline is verschoven naar 17 oktober, 45 dagen na de oorspronkelijke deadline. Het is belangrijk om op te merken dat de SEC de bevoegdheid heeft om de beslissing verder uit te stellen tot maart 2024, dus het is onzeker wanneer er een uitspraak komt. Gezien het feit dat Franklin Templeton net hun aanvraag heeft ingediend, is het onwaarschijnlijk dat zij als eerste in de rij staan voor goedkeuring.

Coinbase fasciliteert

Coinbase faciliteert de oprichting van een bitcoin spot ETF, wat een belangrijke stap is voor de vermogensbeheerder uit San Mateo. Dit is de eerste keer dat het bedrijf zich waagt aan dit soort investeringen en het proces heeft veel inspanning gevergd. Beleggers kunnen deelnemen aan de ETF op de Cboe BZX Exchange, Inc, net als bij andere ETF’s.Een bitcoin spot ETF is een fonds dat bestaat uit meerdere bitcoins, waardoor beleggers de mogelijkheid hebben om erin te beleggen.

Winsten uit het fonds zijn gebaseerd op de stijging van de koers van bitcoins. Eenvoudiger gezegd, beleggers kunnen in bitcoin beleggen zonder dat ze de eigenlijke tokens hoeven te beheren, in plaats daarvan ontvangen ze aandelen van de ETF.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Latest News

Bitcoin zakt weer wat terug na explosieve week

Bitcoin (BTC) maakt momenteel een licht dalende trend door na de aanzienlijke stijging eerder deze week. De prijs piekte...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img