zondag, mei 19, 2024

EU trekt €800.000,- uit voor onderzoek relatie Bitcoin en milieu

Must Read

De Europese Unie heeft haar bezorgdheid geuit over het energieverbruik van cryptocurrencies, vooral diegene die gebruik maken van het Proof-of-Work (PoW) mechanisme zoals bitcoin (BTC). De precieze impact op het milieu en klimaatdoelen blijft echter onduidelijk, en een nieuw onderzoek wil hier meer duidelijkheid over scheppen.De Europese Commissie heeft een opdracht uitgegeven waarin ze oproept tot onderzoek naar de milieueffecten van de crypto-industrie als geheel.

De commissie trekt 800.000 euro (exclusief omzetbelasting) uit voor dit onderzoek, wat aangeeft dat er behoefte is aan een uitgebreid en substantieel rapport. Onderzoekers hebben de mogelijkheid om het rapport in meerdere talen in te dienen, waaronder Engels en Nederlands. De bevindingen zullen worden gebruikt om maatregelen te ontwikkelen die de impact van cryptocurrencies op klimaatverandering minimaliseren. Een mogelijk initiatief is de introductie van efficiëntielabels voor blockchains in de toekomst.

Onderzoek naar de impact van mining

In het contract staat: “Er zijn aanwijzingen dat crypto-activa een aanzienlijke impact kunnen hebben op het klimaat en het milieu, wat het doel van de EU om de uitstoot van broeikasgassen te verminderen zou kunnen ondermijnen.” Dit suggereert dat de bevindingen uit het onderzoek van invloed kunnen zijn op toekomstige wetgeving op dit gebied.

Cryptomining blijft legaal in Europa, omdat het Europees Parlement een voorstel om het te verbieden heeft verworpen, ondanks zorgen over het energieverbruik. In China is cryptomijnbouw echter sinds 2022 in alle provincies verboden. Aan de andere kant ondersteunt Rusland deze subsector actief en huisvest het een aanzienlijk aantal bitcoin miners, waardoor het de op één na grootste is in termen van hashrate, met de Verenigde Staten als grootste.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Latest News

Bitcoin zakt weer wat terug na explosieve week

Bitcoin (BTC) maakt momenteel een licht dalende trend door na de aanzienlijke stijging eerder deze week. De prijs piekte...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img