maandag, juli 15, 2024

Arkham Intelligence identificeert op een na grootste Bitcoin bezitter

Must Read

Arkham Intelligence, een cryptoanalysebedrijf, heeft naar verluidt de adressen ontdekt van Grayscale Investments, een van ’s werelds grootste bitcoinhouders. Volgens Arkham zijn er in totaal 1750 adressen geassocieerd met Grayscale, die meer dan $16 miljard aan bitcoin bezitten.

Dit zou Grayscale de op één na grootste bitcoinhouder maken na Satoshi Nakamoto.Grayscale heeft onlangs in de schijnwerpers gestaan vanwege zijn pogingen om zijn bitcoinfonds om te zetten in een exchange-traded fund (ETF). De U.S. Securities and Exchange Commission (SEC) wees de aanvraag van Grayscale in eerste instantie af, maar een gerechtelijke uitspraak verplichtte de SEC om de beslissing te heroverwegen.

De onthulling van Arkham heeft opnieuw de aandacht gevestigd op Grayscale, omdat het de aanzienlijke hoeveelheid bitcoin bevestigt die de vermogensbeheerder beweert aan te houden. In totaal heeft Grayscale meer dan 627 duizend bitcoin in bezit, wat gelijk staat aan $16 miljard.

Cruciaal dat deze informatie beschikbaar is voor grote publiek

Met Arkhams cryptoanalysewerk is een schat aan nieuwe gegevens in één keer vrijgegeven. Dit vergroot de transparantie binnen de Bitcoin-gemeenschap aanzienlijk. Desondanks is Grayscale misschien niet blij dat hun Bitcoin-adressen nu algemeen bekend zijn.Critici beweren dat het onethisch is van Arkham om zulke gevoelige informatie vrij te geven.

Omgekeerd beweert de CEO van Arkham dat het cruciaal is dat deze informatie toegankelijk is voor het publiek. Het doel van het bedrijf is om de Bitcoin blockchain te “de-anonimiseren” en crypto speurneuzen zelfs te stimuleren met tokens voor het ontdekken van onbekende adressen.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Latest News

Bitcoin zakt weer wat terug na explosieve week

Bitcoin (BTC) maakt momenteel een licht dalende trend door na de aanzienlijke stijging eerder deze week. De prijs piekte...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img