zondag, mei 19, 2024

Swift gaat samenwerking aan met Chainlink op Ethereum

Must Read

De Society of Worldwide Interbank Financial Telecommunication (SWIFT), ook wel SWIFT genoemd, is een internationaal netwerk dat financiële communicatie tussen banken faciliteert, met name voor grensoverschrijdende betalingen. Op 31 augustus kondigde SWIFT aan dat het met succes meerdere tests heeft uitgevoerd met blockchaintechnologie.

In samenwerking met ChainLink op Ethereum ging SWIFT een samenwerking aan met 10 grote financiële instellingen om de mogelijkheden te onderzoeken voor het overbrengen van digitale activa tussen de bestaande financiële infrastructuur en verschillende blockchainnetwerken. ChainLink, een populair cryptocurrency project gebouwd op het netwerk van Ethereum, werd gebruikt door de interbancaire berichtendienst.

SWIFT bestudeert blockchain al enkele jaren en erkent het belang van het verbinden van traditionele financiële instellingen met de mogelijkheden die blockchains bieden. De resultaten van dit onderzoek geven een duidelijk inzicht in interoperabiliteit, waardoor de koppeling van verschillende betalingssystemen mogelijk wordt.

Verschillende crypto netwerken gebruikt

Het nieuwste onderzoek, uitgevoerd door internationale banken zoals ANZ, BNP Paribas en Lloyds Banking Group, onderzoekt de verbinding tussen verschillende cryptonetwerken. In hun experiment gebruikte SWIFT het Cross-Chain Interoperability Protocol (CCIP) van ChainLink.Met behulp van het CCIP-protocol brachten SWIFT en Chainlink met succes een snelle en veilige verbinding tot stand tussen het Sepolia testnet op het Ethereum netwerk en andere blockchains. Deze verbinding maakt de naadloze overdracht van digitale activa over verschillende blockchainnetwerken mogelijk.

Volgens SWIFT hebben de bevindingen uit hun rapport het potentieel om belangrijke barrières aan te pakken die de groei van de markt voor digitale activa belemmeren.

Tom Zschach, Swift’s chief innovation officer, benadrukt het belang van interoperabiliteit bij het faciliteren van een soepele waardestroom over de hele wereld te midden van toenemende fragmentatie. Het onderzoek toont aan dat de bestaande financiële infrastructuur de integratie van nieuwe digitale valuta met de huidige betalingssystemen kan ondersteunen.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Latest News

Bitcoin zakt weer wat terug na explosieve week

Bitcoin (BTC) maakt momenteel een licht dalende trend door na de aanzienlijke stijging eerder deze week. De prijs piekte...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img