zondag, juni 16, 2024

Sony start eigen blockchain op

Must Read

Sony, het bedrijf achter Playstation, is klaar om een belangrijke impact te maken in de cryptowereld. Sony Network Communications, een dochteronderneming van Sony, heeft aangekondigd een eigen blockchain te gaan ontwikkelen in samenwerking met cryptotechnologiebedrijf Startale Labs.

De joint venture overeenkomst tussen Sony Network Communications en Startale Labs is gericht op het creëren van een nieuwe blockchain die zal dienen als basis voor de wereldwijde Web3 infrastructuur. De joint venture, genaamd “Sony Network Communications Labs Pte. Ltd,” wordt deze maand opgericht in Singapore.

Samenwerking met Startale Labs

Startale Labs staat bekend om zijn Astar Network, een parachain binnen het Polkadot ecosysteem. Parachains zijn aangepaste blockchains die verbonden zijn met het hoofdnetwerk, bekend als de Relay Chain. De joint venture heeft een budget van 1 miljoen Singaporese dollar, wat overeenkomt met ongeveer 733.000 Amerikaanse dollar. Sony bezit 90 procent van de onderneming, terwijl Startale de resterende 10 procent bezit. Sony investeerde eerder al 3,5 miljoen dollar in Startale in juni van dit jaar.

Jun Watanabe, president en representatief directeur van Sony Network Communications, benadrukte dat de dochteronderneming haar expertise op gebieden als IoT, AI en oplossingsservices zal inzetten, in combinatie met de kennis en technische capaciteiten van Startale Labs op het gebied van Web3. Het uiteindelijke doel is om een wereldwijde infrastructuur te bouwen die het Web3-tijdperk ondersteunt en innovatie in verschillende industrieën stimuleert.

Zeer ambitieus project

Watanabe deed een belangrijke aankondiging op X (voorheen Twitter) op 12 september, waarbij hij de samenwerking beschreef als de belangrijkste aankondiging van het bedrijf tot nu toe en een game-changer voor Web3. Hij benadrukte ook de prestaties van Base, het Ethereum schalingsnetwerk van Coinbase, en gaf aan dat het nieuwe netwerk de prestaties van Base zou kunnen overtreffen, omdat het volgens Sony zes keer groter is dan Coinbase.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Latest News

Bitcoin zakt weer wat terug na explosieve week

Bitcoin (BTC) maakt momenteel een licht dalende trend door na de aanzienlijke stijging eerder deze week. De prijs piekte...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img