dinsdag, april 16, 2024

Amerikaanse inflatie stijgt sneller dan verwacht: koers Bitcoin onder druk!

Must Read

De Amerikaanse consumentenprijsindex (CPI) overtrof vandaag de verwachtingen en kwam uit op 3,7 procent, vergeleken met de verwachte 3,6 procent. Dit betekent een stijging van 0,4 procent ten opzichte van de 3,2 procent van juli, waarmee de inflatie de oorspronkelijke voorspellingen overtreft.

Hoe kan de inflatie weer stijgen?

Om de stijging van de inflatie te begrijpen, is het cruciaal om te kijken naar de verschillende componenten van de consumentenprijsindex. Ongeveer 50 procent van de stijging van 0,6 procent van juli naar augustus, die bijdroeg aan de totale stijging van 3,7 procent op jaarbasis, kan worden toegeschreven aan de stijgende olieprijzen.

Aan de andere kant waren de prijsstijgingen voor huisvesting, voeding, nieuwe voertuigen, gebruikte voertuigen, medische diensten en verschillende andere sectoren relatief lager. Alleen energie, grondstoffen en reizen kenden aanzienlijke prijsstijgingen. Ondanks dat de inflatieverwachtingen voor de komende paar jaar het laagst zijn in 12 maanden, blijven ze op dit niveau steken. Het is dus mogelijk dat we nog langere tijd met een hogere inflatie te maken zullen krijgen. Daarom moeten we ook rekening houden met hogere rentetarieven voor een langere periode.

Wat betekent  dit voor de Bitcoin?

De huidige ontwikkeling heeft gevolgen voor de bitcoin wisselkoers. De Amerikaanse centrale bank is van plan om de rente langer hoog te houden om de inflatie te bestrijden, zoals blijkt uit de laatste gegevens. Deze situatie heeft de koers van bitcoin al enkele maanden negatief beïnvloed. Het lijkt erop dat een recessie nodig is om de markt te resetten en bitcoin zijn momentum te laten herwinnen.

Als er geen recessie komt, kan het een aanzienlijke periode duren voordat de rente weer daalt. Het ontbreekt de Amerikaanse centrale bank momenteel aan voldoende rechtvaardiging om de rente te verlagen.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Latest News

Bitcoin zakt weer wat terug na explosieve week

Bitcoin (BTC) maakt momenteel een licht dalende trend door na de aanzienlijke stijging eerder deze week. De prijs piekte...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img