maandag, juli 15, 2024

Solana in de problemen door verschil van mening over Parrot  Protocol

Must Read

Er is een geschil binnen het Solana (SOL) netwerk over het Parrot Protocol, een gedecentraliseerd financieel (DeFi) platform op Solana dat leningen en stablecoins aanbiedt. Leden van de gemeenschap uiten hun bezorgdheid over mogelijke prijsmanipulatie door het Parrot Protocol team.De controverse gaat over een voorstel om de PRT cryptomunten van Parrot Protocol in te wisselen en over te stappen op een tokenloos protocol.

Sinds de oprichting in 2021 heeft Parrot Protocol een aanzienlijk bedrag van $89 miljoen opgehaald. Veel investeerders hebben echter aanzienlijke verliezen geleden, waarbij degenen die deelnamen aan de initiële DEX offering (IDO) en initial exchange offering (IEO) te maken kregen met een negatief rendement van -89%. Als gevolg hiervan is er scepsis over het voorstel om de PRT tokens in te wisselen, waarover gestemd kan worden tot 27 juli.

De aflossingsprijs voor de PRT tokens is vastgesteld op $0,0045 per token. Het protocol heeft geen verdere uitleg gegeven voor deze beslissing, wat tot ongerustheid heeft geleid bij investeerders. Leden van de Parrot gemeenschap hebben geklaagd over de aanzienlijk lage voorgestelde waarde.

Discussie over manier waarop token wordt beheerd

Er zijn zorgen geuit over het tokenbeheer met betrekking tot Parrot. In november 2022 werden er wijzigingen aangebracht in de tokenomics, waaronder het terugbrengen van de token-locking periode van 12 maanden naar slechts zeven dagen. Deze wijziging was van toepassing op tokens die tijdens de IDE en IEO werden verkregen, en was bedoeld om vroege investeerders meer flexibiliteit te bieden. Als gevolg hiervan werd echter een aanzienlijk aantal tokens in een eerder stadium op de markt gebracht.

Verder heeft de gemeenschap haar zorgen geuit over de verdeling van PRT tokens, waarbij 81% onder controle staat van het Parrot Protocol team. Hoewel het team deze beschuldigingen heeft ontkend, is er geen duidelijke uitleg gegeven over het lot van de niet-opgeëiste fondsen na de aflossingsperiode van acht weken. Sommige leden van de gemeenschap hebben gesuggereerd dat deze fondsen mogelijk worden opgehaald door personen met voorkennis.

- Advertisement -spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisement -spot_img
Latest News

Bitcoin zakt weer wat terug na explosieve week

Bitcoin (BTC) maakt momenteel een licht dalende trend door na de aanzienlijke stijging eerder deze week. De prijs piekte...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img