dinsdag, april 16, 2024

75% van alle Bitcoins is in beheer van lange termijn houders

Must Read

Volgens Glassnode, een bedrijf dat gespecialiseerd is in on-chain analyses, hebben langetermijnbezitters momenteel minstens 75 procent van alle bitcoin in handen. Dit zijn portemonnees die hun bitcoin minimaal 155 dagen in hun bezit hebben en een beperkte verkoopgeschiedenis hebben.De saldi in de portemonnees van deze langetermijnhouders zijn de afgelopen maand met 62.882 bitcoin gestegen tot een record van 14,52 miljoen bitcoin. Dit overtreft de vorige piek van 14,48 miljoen bitcoin op 21 mei 2023.

Met andere woorden, deze groep bitcoinhouders bezit 75 procent van de in totaal 19,437 miljoen bitcoin die momenteel in omloop zijn. Hoewel dit niet veel inzicht geeft in prijsbewegingen op de korte termijn, legt het wel een interessante basis voor een mogelijke toekomstige bull run.

Komt BlackRock Spot Bitcoin ETF er?

Als de Spot Bitcoin ETF van BlackRock in 2024 wordt goedgekeurd, samen met de aanstaande halvering van de bitcoin, zou het komende jaar wel eens heel intrigerend kunnen worden voor de bitcoinprijs. Deze gegevens leren ons dat er binnen de bitcoingemeenschap een groeiend aantal beleggers is dat bitcoin koopt voor de lange termijn. Ondanks de aanzienlijke winsten in de eerste maanden van 2023, hebben deze bitcoinhouders ervoor gekozen om hun munten te behouden en niet te verkopen.

Zelfs tijdens de crash in november 2022 en de implosie van FTX kozen de meeste langetermijnhouders ervoor om hun bitcoin vast te houden. Het zijn vaak nieuwe investeerders die in paniek verkopen in zulke tijden.

Op dit moment zullen er ongeveer 1,5 tot 1,6 miljoen bitcoin worden toegevoegd aan de bestaande 19,4 miljoen bitcoin. Zodra we de maximale limiet van 21 miljoen bitcoin bereiken, zal het verkrijgen van nieuwe bitcoin aanzienlijk uitdagender worden.

- Advertisement -spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisement -spot_img
Latest News

Bitcoin zakt weer wat terug na explosieve week

Bitcoin (BTC) maakt momenteel een licht dalende trend door na de aanzienlijke stijging eerder deze week. De prijs piekte...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img