dinsdag, april 16, 2024

Slecht weer van invloed op mining Bitcoins

Must Read

De uiteindelijke verdiensten van Bitcoin (BTC) miners worden beïnvloed door verschillende externe factoren, zoals de prijs van bitcoin, energiekosten, de moeilijkheidsgraad van het mijnen, de beloning voor blokken en zelfs het weer. Marathon Digital, een prominent BTC mijnbouwbedrijf, ondervond de afgelopen maand een aanzienlijke daling in het aantal gemijnde bitcoins als gevolg van deze factoren.

Marathon Digital kondigde op 5 juni aan dat ze de afgelopen maand 979 BTC hadden verdiend, een daling van 21 procent ten opzichte van de maand ervoor, toen ze 1.245 BTC mijnden. Het bedrijf schreef deze daling toe aan de slechte weersomstandigheden in Texas, waar de meeste van hun mijnbouwactiviteiten zich bevinden.

Extreem slechte weersomstandigheden bemoeilijken het minen

De overgang van lente naar zomer in Texas bracht extreme weersomstandigheden met zich mee, die een directe impact hadden op de inkomsten van BTC. De gemiddelde temperatuur in juni steeg met 8,4 graden Fahrenheit (13,1 graden Celsius) ten opzichte van mei. De gemiddelde temperatuur in mei was 75,6 graden Fahrenheit (24,2 graden Celsius), terwijl juni een gemiddelde van 84 graden Fahrenheit (28,9 graden Celsius) liet zien. Bovendien dwongen temperaturen van meer dan 35 graden Celsius de mijnwerkers om de werkzaamheden tijdelijk stil te leggen om het elektriciteitsnet niet te belasten.

Afgezien van de weersomstandigheden, schreef Marathon Digital de daling in BTC productie ook toe aan Bitcoin Ordinals, een dienst die blockchain inscripties faciliteert. In mei was er een grote hype rond deze dienst, die miners in staat stelde om flink te profiteren van transactiekosten naast de blokbeloning. Naarmate de maand vorderde, werd de hype echter minder en keerden de netwerkvergoedingen terug naar normale niveaus. Vorige maand waren de transactiekosten slechts goed voor ongeveer 5,1 procent van de totale inkomsten, vergeleken met 11,8 procent in mei.

- Advertisement -spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisement -spot_img
Latest News

Bitcoin zakt weer wat terug na explosieve week

Bitcoin (BTC) maakt momenteel een licht dalende trend door na de aanzienlijke stijging eerder deze week. De prijs piekte...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img