zondag, mei 19, 2024

Volgens voormalig voorzitter SEC geen reden om Bitcoin beursfonds af te wijzen

Must Read

Jay Clayton, voormalig voorzitter van de SEC, gelooft dat een spot bitcoin ETF een goede kans maakt op goedkeuring als het efficiëntie en effectiviteit aantoont. Clayton verklaarde dat als de spotmarkt net zo efficiënt blijkt te zijn als de termijnmarkt, het afwijzen van een bitcoin ETF een uitdaging zou zijn.

Clayton, die verantwoordelijk was voor het afwijzen van eerdere aanvragen voor bitcoin spot ETF’s, werkt momenteel bij een internationaal advocatenkantoor en heeft te maken gehad met ETF’s. Hoewel hij potentieel ziet, vraagt hij zich af wanneer een bitcoin ETF daadwerkelijk zal worden geïmplementeerd.De SEC heeft eerder spot bitcoin ETF’s afgewezen vanwege zorgen over marktmanipulatie en bescherming van beleggers tegen ongereguleerde bedrijven.

Aanvraag ETF BlackRock

De recente aanvraag van BlackRock voor een spot bitcoin ETF is echter veelbelovend. Als ’s werelds grootste vermogensbeheerder kan de succesvolle geschiedenis van BlackRock met ETF-aanvragen de kans op goedkeuring vergroten. Coinbase is genoemd als partner om de ETF’s te beheren, transparantie te garanderen door de ETF’s te monitoren en informatie te verzamelen. Ondanks de rechtszaak van de SEC tegen Coinbase voelden BlackRock en andere bedrijven zich nog steeds zelfverzekerd genoeg om samen te werken aan de ETF-onderneming.

- Advertisement -spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisement -spot_img
Latest News

Bitcoin zakt weer wat terug na explosieve week

Bitcoin (BTC) maakt momenteel een licht dalende trend door na de aanzienlijke stijging eerder deze week. De prijs piekte...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img