zondag, juni 16, 2024

Senator vindt Bitcoin mining positief voor het energienetwerk

Must Read

Ted Cruz, de senator uit Texas, sprak zijn steun uit voor bitcoin mining tijdens een recent radio-interview met Fox News. Volgens Cruz heeft bitcoin mining de potentie om broodnodige hulp te bieden aan het elektriciteitsnet in Texas. Gezien de prominente rol van Texas in de cryptomijnbouw hoopt Cruz zijn positie in deze sector te behouden.

De symbiotische relatie tussen Texas en bitcoin miners blijkt duidelijk uit hun vermogen om snel te stoppen als dat nodig is. Deze functie is vooral gunstig in tijden dat het elektriciteitsnet onder druk staat en energie moet worden omgeleid naar kritieke voorzieningen zoals ziekenhuizen. Bitcoin mijnbouwfaciliteiten dienen in feite als vangnet voor het Texaanse elektriciteitsnet. Deze zomer had de staat te maken met extreme temperaturen, waardoor het autonome elektriciteitsnet onder enorme druk kwam te staan. Als gevolg daarvan moesten er meerdere keren noodmaatregelen worden genomen.

Staat betaalde bijna 10 miljoen

Vorige week leidde deze crisis tot een ongekende situatie. De staat Texas betaalde Riot, een prominente bitcoin miner, een aanzienlijk bedrag van bijna $10 miljoen om hun mijnbouwactiviteiten tijdelijk stop te zetten. Deze compensatie was hoger dan de potentiële inkomsten van het bedrijf uit bitcoin mijnbouw alleen.

Er is een symbiotische relatie aan het ontstaan tussen de Texaanse overheid en bitcoin mijnbouwers, waarbij ook Cruz zijn instemming heeft betuigd. Cruz behoort tot een groeiend aantal Amerikaanse politici die de voordelen inzien van bitcoin mining en cryptocurrency in het algemeen. Dit sentiment wordt gedeeld door verschillende presidentskandidaten in de komende verkiezingen, waaronder Robert F. Kennedy Jr. en Ron DeSantis. Interessant genoeg werd vorige maand onthuld dat voormalig president Donald Trump een aanzienlijke hoeveelheid Ethereum (ETH) bezit.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Latest News

Bitcoin zakt weer wat terug na explosieve week

Bitcoin (BTC) maakt momenteel een licht dalende trend door na de aanzienlijke stijging eerder deze week. De prijs piekte...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img