zondag, mei 19, 2024

SEC verzoekt Coinbase alle crypto behalve de Bitcoin te verwijderen

Must Read

De SEC heeft Coinbase gevraagd om alle crypto’s behalve Bitcoin van het platform te verwijderen omdat ze mogelijk als effecten kunnen worden beschouwd, heeft zeker de aandacht getrokken van de cryptogemeenschap. Het is een belangrijke kwestie omdat het de bredere discussie over de regulering van cryptocurrencies en de classificatie ervan onder de Amerikaanse effectenwetgeving aanwakkert.

De SEC heeft in het verleden actie ondernomen tegen Ripple (XRP) omdat het beweerde dat de verkoop van XRP-tokens als effectenverkoop werd beschouwd, maar de zaak had geen succes. Dit heeft de onzekerheid rond de classificatie van cryptocurrencies als effecten vergroot en heeft geleid tot discussies over hoe de bestaande wetten moeten worden toegepast op deze nieuwe activaklasse.

Bijzondere regelgeving

De uitdaging ligt in het bepalen of een bepaalde cryptocurrency als een effect moet worden beschouwd volgens de Amerikaanse effectenwetgeving, zoals de Securities Act van 1933 en de Securities Exchange Act van 1934. Als een activum als effect wordt beschouwd, moet het voldoen aan de bijbehorende registratie- en rapportagevereisten, die aanzienlijke nalevingskosten met zich mee kunnen brengen.

De classificatie van cryptocurrencies als effecten kan aanzienlijke gevolgen hebben voor zowel cryptocurrency-beurzen als de uitgevende bedrijven van deze tokens. Als ze als effecten worden beschouwd, moeten de beurzen zich aan strikte regels en voorschriften houden, en bedrijven moeten aanvullende stappen ondernemen om aan de wet te voldoen.

Nog geen reactie van Coinbase

Het is belangrijk op te merken dat de classificatie van cryptocurrencies als effecten kan variëren afhankelijk van het rechtsgebied en de specifieke kenmerken van de activa. Dit heeft geleid tot een complex landschap van regelgeving voor cryptocurrencies over de hele wereld.

Het is nog onduidelijk hoe de zaak van Coinbase tegen de SEC zal worden beslecht en wat de uiteindelijke impact zal zijn op de regulering van cryptocurrencies in de Verenigde Staten. De uitkomst zal echter zeker gevolgen hebben voor de bredere cryptogemeenschap en kan de weg effenen voor verdere discussies en acties met betrekking tot de regulering van cryptocurrencies.

- Advertisement -spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisement -spot_img
Latest News

Bitcoin zakt weer wat terug na explosieve week

Bitcoin (BTC) maakt momenteel een licht dalende trend door na de aanzienlijke stijging eerder deze week. De prijs piekte...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img