maandag, juli 15, 2024

Aantal grote banken dat crypto’s ondersteunt groeit nog steeds

Must Read

Uit onderzoek van CoinGecko blijkt dat een aanzienlijk aantal van ’s werelds grootste banken de handel in crypto’s ondersteunt via gereguleerde beurzen. Van de top 30 wereldwijde banken bieden er 20 deze service op basis van hun beheerd vermogen. Daarnaast heeft ongeveer 74% van de 50 grootste banken wereldwijd de mogelijkheid om de handel in digitale activa te ondersteunen door verbinding te maken met gereguleerde beurzen. Het is echter de moeite waard om op te merken dat geen van deze grote financiële instellingen zelf cryptodiensten aanbiedt.

Interessant is dat de vier grootste banken ter wereld allemaal in Chinese handen zijn, maar ze kunnen niet als cryptovriendelijk worden beschouwd. Gezamenlijk beheren ICBC, China Construction Bank, Agricultural Bank of China en Bank of China meer dan 19,87 biljoen aan activa, wat goed is voor meer dan 20% van de top 30 banken wereldwijd. Het komt niet als een verrassing dat deze Chinese banken de cryptowereld niet ondersteunen, gezien het feit dat cryptohandel en -beleggen momenteel verboden zijn op het vasteland van China. Hongkong heeft zich daarentegen gepositioneerd als crypto-hub en staat sinds 1 juni toe dat cryptobeurzen actief zijn.

Strengere regulatie in aantocht

Hoewel sommige Britse banken in het onderzoek worden genoemd als cryptovriendelijk, moet worden opgemerkt dat een paar van hen eerder dit jaar beperkingen hebben opgelegd aan klanttransacties met cryptobedrijven. Daarom kan de nauwkeurigheid van het rapport twijfelachtig zijn.

Het rapport schrijft de trage acceptatie van blockchain en cryptocurrency door grote banken toe aan beperkingen in de regelgeving, marktvolatiliteit en de ondergang van prominente cryptobedrijven in het voorgaande jaar. De sector werd in 2022 geconfronteerd met aanzienlijke uitdagingen, gekenmerkt door kelderende prijzen en het onvermogen van grote cryptobedrijven om te overleven. Het ontbreken van regelgevende kaders zou prominente entiteiten ook kunnen afschrikken om deel te nemen aan het innovatieve landschap.

- Advertisement -spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisement -spot_img
Latest News

Bitcoin zakt weer wat terug na explosieve week

Bitcoin (BTC) maakt momenteel een licht dalende trend door na de aanzienlijke stijging eerder deze week. De prijs piekte...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img