dinsdag, april 16, 2024

Inflatie is ook gedurende de maand juli verder gedaald

Must Read

Wereldwijd werken centrale banken hard om de hoge inflatie van vorig jaar te bestrijden. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) is de inflatie in juli gedaald, waarmee de dalende trend wordt voortgezet. Het CBS heeft een voorlopige schatting gegeven, waaruit blijkt dat de inflatie in juli vermoedelijk 4,6% bedroeg, een daling ten opzichte van de 5,7% van de voorgaande maand.Aanvankelijk waren er zorgen dat de inflatie zou blijven stijgen na een stijging in mei. Het huidige inflatiecijfer is echter bijna terug op het niveau van maart. Dit suggereert dat de Europese Centrale Bank (ECB) succesvol zou kunnen zijn in het beteugelen van de inflatie en het benaderen van hun 2% doelstelling.

Energieprijzen lijken de belangrijkste factor te zijn in deze daling, want die zijn met ongeveer 22% gedaald. Aan de andere kant zijn de prijzen van voedingsmiddelen (+11,6%) en industriële goederen en motorbrandstoffen (+6,3%) gestegen. Diensten zijn ook duurder geworden, zij het met een kleinere stijging van 5,8%.

Dalende inflatie goed voor crypto?

De daling van de inflatie heeft gemengde gevolgen voor de wereld van de cryptocurrencies. Aan de ene kant kan het als positief worden gezien, omdat een hoge inflatie ertoe kan leiden dat de ECB de rente verhoogt. Het suggereert echter ook een potentiële verzwakking van de economie, wat een negatieve invloed kan hebben op cryptocurrencies. Lagere rentetarieven zijn over het algemeen gunstig voor crypto’s en andere activa.

Het Bruto Binnenlands Product (BBP) van Nederland en de rest van Europa is een belangrijke maatstaf voor economische prestaties. Sinds de renteverhogingen daalt het Nederlandse bbp geleidelijk. De cijfers voor de hele Europese Unie wijzen ook op een lager BBP, hoewel het cijfer van 0,6% iets beter is dan de verwachte 0,5%.

- Advertisement -spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisement -spot_img
Latest News

Bitcoin zakt weer wat terug na explosieve week

Bitcoin (BTC) maakt momenteel een licht dalende trend door na de aanzienlijke stijging eerder deze week. De prijs piekte...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img