maandag, juli 15, 2024

Bitcoinvriendelijke landen blijken positief effect te hebben op toerisme

Must Read

El Salvador, een van de twee landen waar bitcoin als wettig betaalmiddel moet worden geaccepteerd, ondervindt een positief effect van deze beslissing. Vooral de toeristische sector floreert hierdoor. De president van El Salvador, Nayib Bukele, deelde deze informatie op het social media platform X.

Een rapport van de Amerikaanse tak van de Spaanse investeringsbank Santander belicht ook de economische stand van zaken in El Salvador en schrijft de groei toe aan zowel bitcoin als het presidentschap van Bukele. Sinds 2021 heeft de toeristische sector in El Salvador een snelle groei doorgemaakt, waarbij het zelfs na de pandemie beter presteerde dan de buurlanden. De economie van het land groeit sinds vorig jaar jaarlijks met ongeveer 3%, waarbij de toeristische sector een steeds grotere rol speelt. In 2012 was toerisme goed voor 4% van het Bruto Binnenlands Product (BBP) van het land, maar nu vertegenwoordigt het 10%.

El Salvador een stuk aantrekkelijker geworden

Momenteel ontvangt El Salvador ongeveer 7 miljoen toeristen per jaar, terwijl een vergelijkbare vakantiebestemming als de Dominicaanse Republiek jaarlijks 2,1 miljoen toeristen ontvangt. Volgens Santander is het presidentschap van Bukele een van de factoren die hebben bijgedragen aan deze groei, omdat het aantal moorden aanzienlijk is gedaald sinds hij in 2019 is aangetreden. Hierdoor is El Salvador aantrekkelijker geworden voor Amerikaanse bitcoinliefhebbers als vakantiebestemming. Nu bitcoin officieel is erkend als wettig betaalmiddel in het land, kunnen toeristen het overal gebruiken voor betalingen.

Kritiek op ‘Bitcoin-land’ is wijdverspreid. De Midden-Amerikaanse mensenrechtenorganisatie Cristosal uitte onlangs echter haar bezorgdheid over het radicale besluit. De lokale bevolking in El Salvador staat naar verluidt niet achter Bitcoin, omdat ze zich zorgen maakt over transparantie en toezicht.Er zijn voortdurend discussies over het vermeende “mislukte experiment”. Terwijl populaire steun voor Bitcoin lijkt te ontstaan als de prijs stijgt, verdwijnt deze snel als de prijs daalt.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Latest News

Bitcoin zakt weer wat terug na explosieve week

Bitcoin (BTC) maakt momenteel een licht dalende trend door na de aanzienlijke stijging eerder deze week. De prijs piekte...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img