zondag, juni 16, 2024

Oud-CEO van FTX cryptobeurs aangehouden: gaf 100 miljoen aan politici weg

Must Read

Sam Bankman-Fried, voorheen de CEO van FTX cryptobeurs, werd ooit geprezen als een visionair figuur in de wereld van cryptocurrency. Hij werd gezien als een verfrissende verschijning in de techindustrie, deed regelmatig donaties aan politici en organisaties en presenteerde zichzelf als filantroop.

Het is echter aan het licht gekomen dat Bankman-Fried fondsen van FTX-klanten had gebruikt voor deze liefdadigheidsinspanningen.CEO van cryptobeurs beschuldigd van misbruik van klantenfondsen. Het Amerikaanse Ministerie van Justitie heeft een rechtszaak aangespannen tegen Bankman-Fried, waarin verschillende beschuldigingen worden geuit, waaronder fraude. In een recente ontwikkeling heeft het Ministerie van Justitie ontdekt dat de voormalige CEO verduisterd geld heeft gebruikt om een politieke campagne te ondersteunen. Deze onthulling voegt nog iets toe aan de groeiende lijst van beschuldigingen tegen de voormalige topman.

100 miljoen weggegeven aan politici

Volgens de aanklacht gaf Bankman-Fried naar verluidt ongeveer $ 100 miljoen aan klantenactiva, die naar verluidt gestolen waren, aan politici. Hij deed donaties aan politici van zowel de Democratische als de Republikeinse partij om de cryptocurrency wetgeving gunstig te beïnvloeden.In de aanklacht staat dat Bankman-Fried op de hoogte was van het balanstekort van FTX, dat miljarden dollars bedroeg, als gevolg van zijn oneigenlijk gebruik van klantendeposito’s. Ondanks dat FTX in november 2022 instortte, ging hij naar verluidt door met het misbruiken van klantendeposito’s voor persoonlijke investeringen, aankopen en campagnebijdragen.

Aangehouden en geen borg

FTX-baas Sam Bankman-Fried zit nu in hechtenis nadat zijn borgtocht is ingetrokken. Zijn rechtszaak staat gepland voor oktober. De rechter oordeelde dat Bankman-Fried een bedreiging vormde voor de integriteit van de rechtsgang door zijn pogingen om getuigen te beïnvloeden. Zo stuurde hij versleutelde berichten naar voormalige collega’s, wat hem een waarschuwing en beperkte internettoegang opleverde.

Ondanks deze gevolgen bleef Bankman-Fried zich schuldig maken aan wangedrag, waaronder het ongeautoriseerd vrijgeven van het dagboek van een voormalige collega. Deze actie werd als de druppel beschouwd en leidde tot het intrekken van zijn borgtocht. Hoewel Bankman-Fried volhoudt onschuldig te zijn, staat hij voor een zware strijd, omdat meerdere voormalige bestuursleden al schuld hebben bekend en naar verwachting tijdens de rechtszaak tegen hem zullen getuigen.

- Advertisement -spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisement -spot_img
Latest News

Bitcoin zakt weer wat terug na explosieve week

Bitcoin (BTC) maakt momenteel een licht dalende trend door na de aanzienlijke stijging eerder deze week. De prijs piekte...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img