zondag, mei 19, 2024

Hackers doen goede zaken: al ruim 1 miljard gestolen in 2023

Must Read

In cryptoland blijft diefstal een veelvoorkomend probleem dit jaar. Een recent rapport van cyberbeveiligingsbedrijf CertiK onthult dat hackers en oplichters alleen al in augustus voor ongeveer $45,8 miljoen aan crypto hebben gestolen. Dit brengt het totale bedrag aan gestolen crypto voor 2023 op bijna $1 miljard, zoals geschat door het onderzoeksbureau.

Het rapport benadrukt dat in augustus $ 26 miljoen verloren ging aan exit scams, $ 6,4 miljoen aan flash loans en $ 13,5 miljoen aan exploits die misbruik maken van kwetsbaarheden.

De schatting van CertiK zet de officiële telling van gestolen activa voor 2023 op 997 miljoen dollar. Dit is inclusief $596 miljoen van exploits, $261 miljoen van flitsleningen en $137 miljoen van exit scams. Het is belangrijk om op te merken dat er dit jaar nog een aantal maanden te gaan zijn, dus het totale bedrag aan gestolen crypto zal waarschijnlijk nog toenemen.

Elke maand welk een schandaal

In de afgelopen maand was er een groot incident waarbij miljoenen dollars aan activa uit het Pepecoin (PEPE) project werden gestolen. De totale schade bedroeg $13,2 miljoen. Een ander kostbaar incident in augustus was de exploit van Exacty Protocol, met een verlies van $7,3 miljoen tot gevolg.Hoewel er in augustus $45 miljoen werd gestolen, verbleekt dit bedrag in vergelijking met de schade in juli. In die maand werd maar liefst $486 miljoen gestolen, waarbij de Multichain exploit een belangrijke rol speelde en $231 miljoen aan schade veroorzaakte.

Deze incidenten benadrukken de voortdurende aanwezigheid van oplichters en hackers in de crypto-industrie. Het gebrek aan robuuste beveiligingsmaatregelen in veel projecten verergert het probleem alleen maar. Een sector die bijzonder kwetsbaar is voor hacks is decentrale financiën (DeFi).

De verwachting is dat de totale schade door deze diefstallen de mijlpaal van $ 1 miljard in 2023 zal overschrijden, wat helaas geen primeur zou zijn. Alleen al in 2022 maakten hackers en scammers in totaal $3,7 miljard buit, terwijl dat in 2021 $1,3 miljard was.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Latest News

Bitcoin zakt weer wat terug na explosieve week

Bitcoin (BTC) maakt momenteel een licht dalende trend door na de aanzienlijke stijging eerder deze week. De prijs piekte...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img