zondag, mei 19, 2024

Mogelijk grote hack bij Multichain

Must Read

Vorig jaar was er een toename van criminele activiteiten in cryptoland, toen hackers met succes een aanzienlijk bedrag stalen. Helaas lijkt het erop dat het jaar 2023 ook gunstig wordt voor hackers. Er zijn zorgen dat Multichain, een cross-chain routerprotocol, het volgende doelwit kan worden van een miljoenen kostende hack.

Blockchain beveiligingsbedrijf PeckShield gaf op Twitter een waarschuwing af voor Multichain, waarin werd gewezen op ongebruikelijke bewegingen van miljoenen munten op de blockchain. Multichain fungeert als een brug tussen verschillende blockchains, waardoor de overdracht van cryptocurrencies van de ene naar de andere blockchain mogelijk is. Bijgevolg heeft Multichain meerdere wallets met aanzienlijke hoeveelheden cryptocurrencies.

Recente transacties op Multichains brug voor de Fantom blockchain deden de wenkbrauwen fronsen. Ongeveer 58 miljoen dollar in USDC, samen met 1020 verpakte bitcoin (WBTC) ter waarde van 30,9 miljoen dollar, 7.200 verpakte ether (WETH) ter waarde van 13,7 miljoen dollar en 4 miljoen DAI stablecoins werden verplaatst. Daarnaast waren er aanwijzingen van betrokkenheid van Chainlink (LINK), Curve DAO (CRV), YFI en UniDex (UNIDX) tokens, waarbij de laatste naar verluidt een merkwaardige beweging van een vierde van alle uitstaande tokens had. De Multichain wallets van Moonriver zijn mogelijk ook getroffen, met bijna $6 miljoen aan buitenlandse stablecoin transacties.

Nog niet duidelijk of  er sprake is van een hack

Multichain onderzoekt momenteel de situatie om de oorzaak achter deze transacties te achterhalen. Het is onduidelijk of dit inderdaad een hack is. Uit voorzorg heeft Multichain zijn platform tijdelijk stilgelegd.

PeckShield opperde de mogelijkheid dat het LayerZero protocol, dat sinds kort USDC, USDT, WETH en WBTC ondersteunt op de Fantom blockchain, gerelateerd zou kunnen zijn aan het incident. LayerZero CEO Bryan Pellegrino verduidelijkte echter aan The Block, een cryptokrant, dat dit niet het geval is.

Multichain had eerder te maken met zorgen in mei, toen de Chinese politie naar verluidt meer dan een miljard dollar aan crypto in beslag nam tijdens een inval in het kantoor van Multichain.

- Advertisement -spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisement -spot_img
Latest News

Bitcoin zakt weer wat terug na explosieve week

Bitcoin (BTC) maakt momenteel een licht dalende trend door na de aanzienlijke stijging eerder deze week. De prijs piekte...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img