zondag, mei 19, 2024

Rapport ARK voorspelt op korte termijn snelle stijging Bitcoin

Must Read

Het aantal Bitcoin transacties op over the counter (OTC) desks neemt toe, volgens een recent rapport van ARK, een Amerikaanse vermogensbeheerder. OTC desks zijn markten waar transacties direct tussen partijen plaatsvinden zonder toezicht van de beurs. Het aantal BTC dat op deze desks staat genoteerd is nu ongeveer 8.000, een stijging van 60% ten opzichte van het vorige kwartaal.

De CEO van ARK, Cathie Woods, ziet dit als een belangrijke indicator van de betrokkenheid van institutionele beleggers en beschouwt het stijgende aantal BTC op OTC desks als een bullish signaal.Een ander positief signaal is het groeiende aantal langetermijnbeleggers. Ongeveer 70% van de 19 miljoen bitcoins zijn in een jaar niet verplaatst, wat duidt op het gedrag van “HODLers” die hun Bitcoin vasthouden ongeacht de marktomstandigheden, in de verwachting van waardestijging op de lange termijn. Dit fenomeen vermindert de verkoopdruk op de markt en draagt bij aan prijsstabiliteit of zelfs prijsstijgingen.

Andere factoren zijn ook gunstig

Het rapport noemt ook andere bullish metrics zoals mining difficulty, transactievolume en mining profits, met slechts twee metrics die een bearish signaal laten zien. Analist Michael Pizzino suggereert dat een kleine correctie in de financiële markt vooraf zou kunnen gaan aan een nieuwe opwaartse run voor Bitcoin en de algehele cryptomarkt. De impact van BlackRock’s Spot Bitcoin ETF aanvraag op het marktsentiment valt nog te bezien.

- Advertisement -spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisement -spot_img
Latest News

Bitcoin zakt weer wat terug na explosieve week

Bitcoin (BTC) maakt momenteel een licht dalende trend door na de aanzienlijke stijging eerder deze week. De prijs piekte...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img