dinsdag, oktober 3, 2023

ECB verhoogt rente en drijft goudprijs omhoog

Must Read

In een recente aflevering van Gold Fever, gepresenteerd door Gold Republic, bespreekt Bart de huidige economische situatie en de invloed daarvan op de goud- en zilverprijzen. De aflevering begint met de onthulling dat de goud- en zilverprijzen momenteel respectievelijk €57.800 en €697 per kilogram bedragen.

Vervolgens gaat Bart in op het besluit van de Europese Centrale Bank (ECB) om de rente te verhogen naar 4%. Hij benadrukt de langdurige effecten van lage rentes op de economie en suggereert dat overheden fiscale maatregelen moeten nemen en hun schulden moeten verlagen om de economie weer in evenwicht te brengen. Bart stelt ook de herinvoering van de goudstandaard voor als mogelijke oplossing.

Vakbonden eisen loonsverhoging

Het onderwerp inflatie wordt ook besproken, waarbij vakbonden zoals het CNV pleiten voor een loonsverhoging van 10% om het verlies aan koopkracht te compenseren. Brands waarschuwt echter voor een loon-prijsspiraal en suggereert dat centrale banken de rente weer kunnen verlagen als er stagflatie dreigt.

Tot slot onthult Bart dat er prijzen zullen worden weggegeven aan kijkers en kondigt hij aan dat er nog een traktatie in petto is zodra ze 30.000 abonnees bereiken.

De recente ontwikkelingen kunnen duiden op financiële onrust, waardoor beleggers vaak op zoek gaan naar veilige havens zoals goud. Gezien dit feit is het de moeite waard om goud te onderzoeken als mogelijke aanvulling op een beleggingsportefeuille.

Gratis goud?

Gold Republic, een Nederlands platform dat gespecialiseerd is in goud, heeft een speciale aanbieding voor nieuwe klanten. Door een account aan te maken via de gegeven link, ontvangt elke nieuwe klant een gratis 1 gram goud ter waarde van 56 euro. Als je meer wilt weten over Gold Republic, kun je hier de review op Crypto Insiders lezen.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Latest News

Bitcoin stijgt ruim $1000,- in slechts drie minuten tijd

Bitcoin (BTC) maakte vannacht een aanzienlijke stijging door van enkele procenten in slechts een paar minuten. De prijs passeerde...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img