zondag, mei 19, 2024

Kleine Spaanse bank start beleggingsfonds voor crypto

Must Read

De Spaanse bank A&G Banco heeft de lancering aangekondigd van een nieuw beleggingsfonds met de naam F.I.L, dat zich uitsluitend zal richten op de cryptomarkt. Wat dit fonds onderscheidt, is de actieve beheerbenadering, met als doel beter te presteren dan de algehele markt. Volgens A&G-chef Román González Torres is dit het eerste actief beheerde cryptofonds in Europa.

Hoewel het fonds de flexibiliteit heeft om naar wens te beleggen, moet het ten minste 70% van zijn kapitaal toewijzen aan cryptobeleggingen, waarbij de resterende 30% beschikbaar is als contanten. De exclusieve focus van het fonds op de cryptomarkt onderscheidt het van andere beleggingscategorieën en biedt het potentieel voor hogere rendementen in vergelijking met aandelen.

Veiliger en gereguleerd

Een veilig cryptofonds zal worden geregistreerd in Spanje, waarbij A&G al gesprekken heeft gevoerd met beleidsmakers. Het bedrijf heeft de risico’s benadrukt die gepaard gaan met ongereguleerde cryptobedrijven en wil dit risico beperken door gebruik te maken van veiligere, gereguleerde financiële producten. De specifieke activa die in dit fonds zijn opgenomen zijn niet bekendgemaakt, maar het zal waarschijnlijk publiek verhandelde bedrijven en fondsen omvatten.

Instellingen kiezen vaak voor exchange-traded funds, zoals Grayscale’s GBTC, als een veiliger alternatief voor het kopen van bitcoin op cryptobeurzen zoals Binance of Coinbase. Deze beurzen kregen in juni te maken met juridische stappen van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission. Ondanks het feit dat A&G een van de kleinere banken in Spanje is, lijkt het open te staan voor het nemen van extra risico’s in de cryptosector.

- Advertisement -spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisement -spot_img
Latest News

Bitcoin zakt weer wat terug na explosieve week

Bitcoin (BTC) maakt momenteel een licht dalende trend door na de aanzienlijke stijging eerder deze week. De prijs piekte...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img