zondag, juni 16, 2024

JPMorgan verwacht snelle goedkeuring ETF’s

Must Read

Volgens JPMorgan staat de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) onder druk om de aanvragen voor Exchange Traded Funds (ETF’s) goed te keuren om verlegenheid te voorkomen. Dit komt door de recente overwinning van vermogensbeheerder Grayscale.

Grayscale, een van de grootste vermogensbeheerders in de VS, diende in 2022 een aanvraag in voor een bitcoin spot ETF. De SEC wees de aanvraag echter af, omdat ze zich zorgen maakte over mogelijke marktmanipulatie. Grayscale spande daarop een rechtszaak aan tegen de SEC met het argument dat soortgelijke fondsen al waren goedgekeurd. Het hooggerechtshof in Washington DC stelde Grayscale in het gelijk en beval de SEC om de afwijzing te herzien. Als gevolg hiervan steeg de prijs van bitcoin en andere cryptocurrencies aanzienlijk. JPMorgan analist Nikolaos Panigirtzoglou voorspelt dat er in de nabije toekomst meerdere bitcoin spot ETF’s zullen worden goedgekeurd op basis van deze uitspraak.

SEC wil geenn gezichtsverlies lijden

Als de SEC de bitcoin spot ETF’s opnieuw zou afwijzen, zou dat een flinke klap zijn voor hun reputatie. De rechter vond dat de goedgekeurde bitcoin future ETF’s erg leken op de spot ETF’s, wat betekent dat de SEC alle toekomstige bitcoin ETF goedkeuringen zou moeten intrekken als ze de spot ETF’s afwijzen. Maar om intern niet inconsequent over te komen, is het waarschijnlijk dat de waakhond die route niet zal nemen.

Een bitcoin spot ETF is een fonds waarin beleggers kunnen beleggen in een verzameling bitcoins. De waarde van het fonds stijgt als de prijs van bitcoin stijgt. Beleggers hoeven de bitcoins zelf niet te beheren, maar ontvangen in plaats daarvan aandelen van het fonds.Aan de andere kant houdt een futures ETF geen echte bitcoins. In plaats daarvan investeert het in financiële contracten (futures) die gebaseerd zijn op de verwachte toekomstige prijs van bitcoin. Met dit type ETF kunnen handelaren speculeren op de toekomstige prijsbewegingen van bitcoin, of die nu stijgt of daalt. Het kan echter risicovoller zijn door factoren als hefboomwerking en marktvolatiliteit.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Latest News

Bitcoin zakt weer wat terug na explosieve week

Bitcoin (BTC) maakt momenteel een licht dalende trend door na de aanzienlijke stijging eerder deze week. De prijs piekte...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img