dinsdag, april 16, 2024

Bitcoin heeft het moeilijk: wat zijn de verwachtingen op korte termijn?

Must Read

Vandaag brengt weer een nieuwe dag, met een kort overzicht van de koers van bitcoin (BTC), belangrijk cryptonieuws van gisteren en de laatste stand van zaken. Ondanks een sterke start vorige week sloot bitcoin de week af met een krappe daling. Waar staan we nu en wat kunnen we vandaag verwachten voor de prijs?

BTC bevindt zich op cruciale steun nadat het afgelopen donderdag alle eerdere winsten inleverde. Dit gebeurde nadat de Securities and Exchange Commission (SEC) de aanvragen voor Exchange Traded Fund (ETF) voor bitcoin uitstelde. Eerder in de week was de prijs juist gestegen na de succesvolle rechtszaak van Grayscale tegen de Amerikaanse toezichthouder over een bitcoin exchange-traded fund.

Weekly charts

Op de weekly chart hebben we een cruciaal steunniveau bereikt. Als er een neerwaartse uitbraak is, zou dit kunnen resulteren in een nieuwe prijsrange tussen $21.000 en $24.000. Op dit moment schommelt de prijs in onzeker gebied.In het weekend daalde bitcoin tot iets boven $25.300, maar slaagde erin een kleine sprong te maken. Gedurende de rest van het weekend handelde de prijs binnen een smalle bandbreedte rond $25.800.

De steunniveaus om in de gaten te houden zijn $25.300 en $24.800. Als de prijs omhoog begint te bewegen, dan kunnen potentiële weerstandsniveaus worden gevonden op $26.200 en $26.700. Op het moment van schrijven staat de prijs van bitcoin op Bybit exchange op $25.967. Op Bitvavo, een Nederlandse cryptobeurs, staat de bitcoinprijs in euro’s momenteel op 24.070.

ECB-president spreekt vandaag

Om 15:30 uur zal Christine Lagarde, de president van de Europese Centrale Bank (ECB), een toespraak houden. Haar opmerkingen zouden inzicht kunnen geven in toekomstig monetair beleid en renteaanpassingen. Hoewel de Verenigde Staten de grootste economie ter wereld is, is het nog steeds belangrijk om ook de Europese markt nauwlettend in de gaten te houden.

Wat deed de Bitcoin in het weekend?

Het belangrijkste cryptonieuws van gisteren bevat updates over de rechtszaak van Ripple tegen de SEC en een rapport over cryptobezit in Turkije.Ripple, het bedrijf achter de XRP token, behaalde in juli een belangrijke overwinning in zijn juridische strijd met de SEC. De uitspraak stelde dat de verkoop van XRP tokens op cryptobeurzen niet onder de effectenwetgeving valt. De SEC was het hier echter niet mee eens en tekende prompt beroep aan.

De SEC heeft de rechter gevraagd om het beroep prioriteit te geven en de zaak in de ijskast te zetten. In reactie hierop maakten de advocaten van Ripple bezwaar tegen dit verzoek van de toezichthouder.

Daarnaast onthult een recent rapport van KuCoin, een cryptobeurs, dat een verbazingwekkende 52 procent van de Turkse inwoners crypto bezit. Met de voortdurende daling van de Turkse Lira zien veel inwoners crypto als een alternatief. Het is echter belangrijk om op te merken dat het onderzoek gebaseerd was op een steekproef van slechts 500 respondenten.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Latest News

Bitcoin zakt weer wat terug na explosieve week

Bitcoin (BTC) maakt momenteel een licht dalende trend door na de aanzienlijke stijging eerder deze week. De prijs piekte...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img