maandag, juli 15, 2024

Hoogste baas Binance stapt op en 100 medewerkers krijgen ontslag

Must Read

Volgens berichten van The Wall Street Journal, Bloomberg en Reuters heeft Binance, de grootste cryptobeurs ter wereld, te maken met een aanzienlijke inkrimping. Het Amerikaanse zusterbedrijf van Binance ondergaat een ontslagronde, waarbij meer dan 100 werknemers worden ontslagen.

Dit is ongeveer een derde van het totale personeelsbestand van Binance. Daarnaast verlaat Brian Shroder, de CEO van de Amerikaanse tak, ook zijn functie. De redenen achter het vertrek van Shroder zijn op dit moment niet bekend. Norman Reed, het huidige hoofd van de juridische afdeling, zal echter tijdelijk de functie van CEO overnemen. Binance.US verklaarde dat deze maatregelen het bedrijf zullen voorzien van het benodigde kapitaal om meer dan zeven jaar als crypto-only exchange te kunnen blijven opereren, waardoor de voortdurende service aan haar klanten wordt gewaarborgd.

Strengere regulatie doet Binance de das om

Bitcoinbeurs Binance is in omvang afgenomen als gevolg van problemen met de regelgeving. De Commodities Futures Trading Commission (CFTC) heeft een rechtszaak aangespannen tegen Binance.US, waarin het wordt beschuldigd van het schenden van de wetten op de handel in grondstoffen. Sommige cryptocurrencies zouden in de VS onder deze categorie vallen.Binance.US kreeg ook te maken met uitdagingen in verband met haar internationale tegenhanger Binance.

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) startte een rechtszaak tegen Binance en haar CEO Changpeng Zhao, op beschuldiging van fraude, marktmanipulatie en overtreding van de effectenwetgeving. Binance.US zou zijn opgericht als onderdeel van een bedrieglijk plan in 2019. Na deze gebeurtenissen vertrokken verschillende hooggeplaatste leidinggevenden van Binance, waaronder Chief Strategy Officer Patrick Hillmann en Changpeng Zhao’s naaste medewerker Steven Christie. Zhao, ook bekend als “CZ”, onthulde in september dat extra medewerkers elders werk hadden gevonden.

De regelgevingskwesties hebben de concurrentiepositie van zowel Binance.US als haar internationale tegenhanger aanzienlijk beïnvloed. Binance.US opereert nu uitsluitend als een cryptocurrency exchange en biedt geen handelsparen meer aan met fiat valuta. Bovendien is het handelsvolume sterk afgenomen.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Latest News

Bitcoin zakt weer wat terug na explosieve week

Bitcoin (BTC) maakt momenteel een licht dalende trend door na de aanzienlijke stijging eerder deze week. De prijs piekte...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img