maandag, juli 15, 2024

Bedrijf achter serie Stoner Cats aangeklaagd

Must Read

Stoner Cats, de populaire cryptoserie met beroemdheden als Mila Kunis, is aangeklaagd door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) voor het ongeregistreerd verkopen van crypto-“effecten”. Als gevolg hiervan is het bedrijf achter de serie, Stoner Cats 2 LLC (SC2), gedwongen om te stoppen met de show en zal het een boete van $1 miljoen betalen.De show draait om een groep katten van een oudere vrouw die cannabis beginnen te gebruiken.

Bekende acteurs zoals Mila Kunis, Seth MacFarlane (bekend van Family Guy) en Vitalik Buterin, de oprichter van Ethereum (ETH), verzorgden de voice-overs voor de katachtige personages. Chris Rock, die vorig jaar een memorabele woordenwisseling had met Will Smith, maakte ook zijn opwachting in de show.

Illegale verkoop van NFT’s

Om de productie te financieren werden Non Fungible Tokens (NFT’s) gerelateerd aan de serie verkocht. Er werden meer dan tienduizend NFT’s gekocht voor een gemiddelde prijs van $800 per stuk. Deze NFT’s gaven kopers exclusieve toegang om de show te bekijken. De SEC beschouwde de verkoop van deze NFT’s echter als niet-geregistreerde effecten en vaardigde een stakingsbevel uit aan het bedrijf dat verantwoordelijk was voor de serie.

Het argument van de SEC is dat de verkoop van de NFT’s werd gedreven door winstverwachtingen, waarbij de betrokkenheid van een populaire cast bijdroeg aan de waardestijging. Daarom had de verkoop geregistreerd moeten worden bij de SEC, wat niet het geval was.

Tweede keer dat dit gebeurd

De SEC heeft voor de tweede keer een rechtszaak aangespannen tegen een NFT-verkoper. SC2, het verantwoordelijke bedrijf, zal een boete van $1 miljoen betalen en een fonds oprichten om getroffen beleggers te compenseren. Het bedrijf heeft geen overtredingen toegegeven of ontkend. Dit is onderdeel van een grotere trend van aanklachten die worden ingediend voor ongeregistreerde verkoop van NFT’s en cryptocurrencies.

In juni werden cryptobeurzen Binance en Coinbase beschuldigd van het aanbieden van effecten, wat een aanzienlijke daling van de cryptomarkt veroorzaakte. Er zijn echter ook recente overwinningen geweest in soortgelijke rechtszaken, zoals de zaak van Ripple over hun valuta XRP. Het geschil, dat al sinds december 2020 loopt, bereikte onlangs een gedeeltelijke oplossing.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Latest News

Bitcoin zakt weer wat terug na explosieve week

Bitcoin (BTC) maakt momenteel een licht dalende trend door na de aanzienlijke stijging eerder deze week. De prijs piekte...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img