zondag, mei 19, 2024

Angst Bitcoin crash nadoor FTX is ongegrond volgens onderzoekers

Must Read

Eerder deze week kondigde FTX zijn plannen aan om een aanzienlijke hoeveelheid cryptocurrencies te verkopen, wat angst in de markt veroorzaakte en leidde tot een dip in veel munten. Analisten denken echter dat de angst misschien overdreven is, omdat de verkoopdruk misschien niet zo groot is als verwacht. Bitcoin crashte aanvankelijk na het FTX nieuws, maar de situatie is veranderd.

Ondanks het faillissement van de cryptobeurs moeten er nog verschillende stappen worden genomen voordat klanten optimale compensatie kunnen ontvangen. Onlangs diende de curator documenten in bij de rechtbank, waarin hij toestemming vroeg om alle overgebleven activa te verkopen, en dit verzoek is ingewilligd. Hoewel FTX momenteel miljarden dollars tekort komt om klanten volledig terug te betalen, heeft het nog steeds een paar miljard dollar aan cryptocurrencies in bezit.

Storm in een glas water

De exacte waarde is niet helemaal duidelijk, maar in april vorig jaar waren de cryptocurrencies 3,4 miljard dollar waard. Een aanzienlijk deel hiervan bestond uit solana (SOL), met een waarde van 1,1 miljard dollar. De prijs van SOL kende kort na het indienen van de documenten een daling van 10%. Daarnaast bezat FTX een aanzienlijke hoeveelheid eigen token (FTT) ter waarde van $ 529 miljoen en bitcoin (BTC) ter waarde van $ 560 miljoen in april. De markt lijkt zich echter te herstellen van de eerste schok. Veel van de getroffen activa hebben hun waarde grotendeels teruggewonnen sinds de crash. De prijs van bitcoin staat nu zelfs 1,8% hoger dan voor de crash.

De rust is weer teruggekeerd

Crypto paniek lijkt te zijn overgewaaid, volgens David Lawant, een onderzoeker bij crypto vermogensbeheerder FalconX. Hij denkt dat de verkoopdruk misschien niet zo hoog is als aanvankelijk werd gedacht, omdat de verkoop niet op de open markt zal plaatsvinden. In plaats daarvan is FTX van plan om aan institutionele beleggers te verkopen, die de munten voor een bepaalde periode moeten aanhouden.

Daarnaast is er een door de rechtbank opgelegde limiet van $100 miljoen op de verkoop, die onder bepaalde voorwaarden kan worden verhoogd tot $200 miljoen per week. Dit betekent dat niet het hele bedrag in één keer op de markt gedumpt kan worden. Jeff Dorman, het hoofd van Arca, verwoordde dezelfde gevoelens op een social media platform en benadrukte dat dit geen free-for-all situatie is voor market makers en handelaren.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Latest News

Bitcoin zakt weer wat terug na explosieve week

Bitcoin (BTC) maakt momenteel een licht dalende trend door na de aanzienlijke stijging eerder deze week. De prijs piekte...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img