zondag, mei 19, 2024

Hong Kong richt Web3 op en introduceert crypto licenties

Must Read

De regering van Hong Kong heeft de oprichting aangekondigd van een gespecialiseerd team genaamd de “Task Force on Promotion Web3 Development”. Het team, onder leiding van financieel secretaris Paul Chan, zal bestaan uit 15 leden met expertise op verschillende gebieden. In de loop van twee jaar zal het team zich richten op de ontwikkeling van Web3 en het benutten van het potentieel van blockchaintechnologie.

Volgens Chan bieden Web3 en blockchaintechnologie oplossingen voor uitdagingen op het gebied van financiën, handel, zaken en het dagelijks leven, dankzij hun kenmerken als desintermediatie, veiligheid, transparantie en lage kosten.

Crypto licenties geïntroduceerd

Hong Kong heeft licenties voor cryptocurrency geïntroduceerd, samen met andere gunstige acties richting crypto en blockchain. Vanaf 1 juni kunnen beurzen nu licenties aanvragen, wat een grote impact kan hebben op de wereldwijde crypto-industrie en nieuwe investeerders kan aantrekken. Deze regelgeving heeft echter strenge regels, waardoor alleen betrouwbare tokens mogen worden verhandeld en bepaalde diensten, zoals rente op tokens en handel in stablecoins, momenteel niet zijn toegestaan.

Ondanks deze beperkingen en de bijbehorende kosten staan veel bedrijven te trappelen om in Hongkong te opereren, vooral vanwege de steeds strengere regelgeving in de Verenigde Staten.Er gaan geruchten dat China, dat een informele controle heeft over Hongkong, een soortgelijke weg zou kunnen volgen. Maar ondanks dat de Chinese overheid eind mei een “Web3 Whitepaper” heeft uitgebracht, zijn er geen aanwijzingen dat China zich voorbereidt op een crypto-onderneming zoals Hongkong. Cryptohandel en -mijnbouw zijn sinds 2021 verboden in China.

- Advertisement -spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisement -spot_img
Latest News

Bitcoin zakt weer wat terug na explosieve week

Bitcoin (BTC) maakt momenteel een licht dalende trend door na de aanzienlijke stijging eerder deze week. De prijs piekte...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img