zondag, mei 19, 2024

Wat is het first mover advantage precies? Bitwise topman legt het uit!

Must Read

Bitcoin nieuws wordt de laatste tijd gedomineerd door ontwikkelingen rondom Bitcoin (BTC) Exchange Traded Funds (ETF’s). De strijd om een spot ETF is verhevigd sinds BlackRock, ’s werelds grootste vermogensbeheerder, er een heeft aangevraagd bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). Er wordt al jaren reikhalzend uitgekeken naar de komst van een spot ETF voor Bitcoin, omdat het een belangrijke mogelijkheid biedt voor grootschalige investeringen.

Hoewel de identiteit van de eerste ETF-ontvanger voor de meeste beleggers misschien niet veel betekenis heeft, legt Matthew Hougan, lid van Bitwise, uit dat het van groot belang is voor de betrokken fondsbeheerders. De race om het eerste exchange-traded fund op de Amerikaanse markt te lanceren is zeer competitief voor deze managers.

Winner takes most (not all….)

De strijd om bitcoin ETF’s is verhit, met verschillende grote spelers die strijden om de toppositie. Bitwise en BlackRock behoren tot degenen die proberen hun eigen bitcoin ETF’s te lanceren. Fidelity, WisdomTree, Invesco, Valkyrie en Ark Invest hebben zich ook bij de strijd aangesloten.Volgens Hougan kan dit worden gezien als een “winner takes most” markt, waar de eerste speler een aanzienlijk voordeel heeft. Het bedrijf dat als eerste de markt betreedt, heeft meestal het grootste vermogen onder beheer. De SDPR Gold Trust ETF bijvoorbeeld, de eerste spot ETF voor goud die in 2004 werd gelanceerd, heeft momenteel bijna het dubbele aan vermogen onder beheer vergeleken met zijn naaste concurrent.

Hougan legde verder uit dat ETF’s die later op de markt komen het vaak moeilijk hebben in de concurrentiestrijd.

Een voorbeeld uit de praktijk

Stel je voor dat er twee ETF’s worden gelanceerd op opeenvolgende dagen. De eerste ETF, A, trekt alle activa en het handelsvolume aan op zijn introductiedag. Op de tweede dag komt ETF B op de markt en concurreert met een groter en meer liquide fonds. Als alle andere factoren gelijk zijn, is het aan te raden om de grotere en meer liquide ETF te kiezen boven de kleinere en minder liquide.Laten we nu eens kijken naar de invloed van een spotgebaseerde bitcoin ETF op de prijs van bitcoin.

Zo’n ETF biedt een gereguleerde en toegankelijke manier om in BTC te beleggen. Dit zou kunnen leiden tot een aanzienlijke instroom van institutioneel geld, wat zeer positief zou zijn voor de prijs van bitcoin. Grote financiële instellingen hebben vaak te maken met beperkingen als het gaat om direct investeren in bitcoin, maar ETF’s bieden een indirecte oplossing om de wereld van bitcoin te betreden.

- Advertisement -spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisement -spot_img
Latest News

Bitcoin zakt weer wat terug na explosieve week

Bitcoin (BTC) maakt momenteel een licht dalende trend door na de aanzienlijke stijging eerder deze week. De prijs piekte...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img