zondag, mei 19, 2024

Vijf  factoren die deze week de koers van de Bitcoin zullen bepalen

Must Read

Bitcoin (BTC) daalde voor het weekend tijdelijk tot onder $30.000, maar herstelde zich snel en steeg tot boven $30.500. De prijs bleef vannacht stijgen en bereikte een piek rond $30.800. Vanochtend daalt de prijs echter weer licht en staat momenteel op $30.650 op Binance en €28.170 op Bitvavo.

Op dit moment is de bitcoinprijs vandaag met 0,6% gestegen. De totale marktkapitalisatie bedraagt $595 miljard, waarbij bitcoin 49,4% domineert. Volgens de Fear & Greed Index staat het huidige sentiment op 62, wat wijst op hebzucht.

1. Recente aanvragen niet goedgekeurd

De Securities and Exchange Commission (SEC) van de Verenigde Staten heeft aangegeven dat recente aanvragen voor een bitcoin exchange-traded fund (ETF) niet voldoende worden geacht. Deze verklaring van de SEC volgde op een reeks opnieuw ingediende ETF-aanvragen voor bitcoin, die tot nu toe allemaal zijn afgewezen. De afwijzing van dergelijke aanvragen door de SEC heeft geleid tot een daling van 10% van de open interesse in bitcoin, zoals analist Decentrader rapporteerde.

2. Bitcoin whales actief

Bitcoin whales, de prominente investeerders, zijn opnieuw begonnen met de distributie van hun BTC na het kopen van de recente dip. Ondanks het feit dat de prijs van bitcoin bijna twee weken lang comfortabel boven de $30.000 bleef, worstelt deze momenteel om de drempel van $31.000 terug te winnen, volgens rapporten van analist Material Indicators.

3. Mining difficulty omlaag

De moeilijkheidsgraad van bitcoin mining is gedaald, na een periode van verhoogde moeilijkheidsgraad door de stijgende hash rate. In de afgelopen twee weken is de gemiddelde hashsnelheid gedaald tot 362,5 exahashes per seconde (EH/s), wat resulteert in een daling van de moeilijkheidsgraad met 3,26% tot 50,65 T.

4. Twee dagen geen trading in VS, wel macro data

De week zal naar verwachting rustig beginnen, omdat de Amerikaanse financiële markten vandaag eerder zullen sluiten en morgen gesloten zullen blijven ter ere van Onafhankelijkheidsdag op 4 juli. Er zullen vandaag echter nog wel wat macro-economische gegevens worden gepubliceerd, waaronder industriegegevens uit zowel de VS als Europa.

5. Moving Average boven de 20

Het 20-weeks voortschrijdend gemiddelde (20-WMA) heeft het 200-weeks voortschrijdend gemiddelde (200-WMA) in de bitcoinmarkt gekruist. Analist TechDev ziet dit voor het eerst gebeuren, wat veelzeggend is gezien de opmerkelijke stijging in 2023.

- Advertisement -spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisement -spot_img
Latest News

Bitcoin zakt weer wat terug na explosieve week

Bitcoin (BTC) maakt momenteel een licht dalende trend door na de aanzienlijke stijging eerder deze week. De prijs piekte...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img