maandag, juli 15, 2024

Hoger beroep in Ripple zaak zal de munt alleen maar sterker maken

Must Read

Eerder deze maand vierde de cryptogemeenschap de uitkomst van de rechtszaak tussen Ripple (XRP) en de Security and Exchange Commission (SEC). Nu wordt verwacht dat de SEC zich voorbereidt op een hoger beroep. Volgens Ripple’s Chief Legal Officer, Stuart Alderoty, zou een hoger beroep de overwinning van Ripple kunnen verstevigen.

De uitspraak van de rechtbank stelde dat XRP tokens die worden verhandeld op cryptobeurzen geen effecten zijn, terwijl de verkoop van XRP tokens aan instellingen in het verleden wel onder effecten valt. De CEO van Ripple, Brad Garlinghouse, benadrukte het belang van de eerste uitspraak en beschouwde het als een “complete overwinning voor Ripple.”

De SEC betuigde spijt en was het niet eens met de uitspraak en zinspeelde op de mogelijkheid van een hoger beroep. Aanvankelijk waren er twijfels of er beroep zou worden aangetekend, maar dat lijkt nu waarschijnlijk. Het proces van hoger beroep kan echter jaren duren en de uitspraak van de rechter blijft tot die tijd van kracht.

Advocaat Ripple: de cryptomarkt heeft nog heel veel te doen!

Alderoty toonde zich in een podcast niet bezorgd over het beroep van de SEC en zei: “We denken dat de rechter gelijk heeft en we geloven dat de rechter legaal heeft gehandeld. Bovendien denk ik dat een hoger beroep dit niet alleen zal bevestigen, maar mogelijk nog sterker zal vaststellen.” Volgens de Ripple advocaat is er nog veel werk aan de winkel in de cryptocurrency industrie. Ondanks zijn positieve kijk op de rechtszaak erkent Alderoty de noodzaak van regulering in de sector. Hij wijt de ineffectieve acties van de SEC aan het feit dat de Verenigde Staten achterlopen op het gebied van wetgeving in vergelijking met de rest van de wereld.

- Advertisement -spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisement -spot_img
Latest News

Bitcoin zakt weer wat terug na explosieve week

Bitcoin (BTC) maakt momenteel een licht dalende trend door na de aanzienlijke stijging eerder deze week. De prijs piekte...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img