zondag, mei 19, 2024

Coinbase CEO vindt dat Bitcoin ETF en Ripple zaak regulering onder druk zet

Must Read

Amerikaanse toezichthouders, met name de Securities and Exchange Commission (SEC), zorgen al een tijdje voor problemen voor de Amerikaanse crypto-industrie. Recente ontwikkelingen in de industrie en in de wetgeving zorgen voor meer druk op de bekende toezichthouder. Dit trekt ook weer de aandacht van beleidsmakers in Washington, aldus Coinbase CEO Brian Armstrong in een interview met Axios.

In een belangrijke ontwikkeling heeft Ripple zijn rechtszaak tegen de SEC, die eind 2020 begon, gewonnen. Het bedrijf werd beschuldigd van het verkopen van XRP als ongeregistreerd effect. De uitkomst van deze zaak is van groot belang voor de hele cryptocurrency-industrie in de Verenigde Staten, omdat het een precedent kan scheppen voor het regelgevend toezicht op andere cryptocurrencies.Half juli oordeelde de rechter grotendeels in het voordeel van Ripple door te verklaren dat XRP niet wordt beschouwd als een effect tijdens secundaire verkopen, zoals die via een beurs. Het is echter de moeite waard om op te merken dat de SEC heeft aangegeven in beroep te gaan tegen de beslissing, waardoor er ruimte is voor een andere uitkomst.

Tegelijkertijd zijn er belangrijke ontwikkelingen op het gebied van exchange-traded funds (ETF’s), vooral met betrekking tot Bitcoin. Eerder had de SEC alle aanvragen voor een spot Bitcoin ETF afgewezen. Maar de recente indiening van een aanvraag voor zo’n ETF door Blackrock, ’s werelds grootste vermogensbeheerder, heeft de hoop op goedkeuring deze keer weer doen oplaaien.

Degelijke regulering cryptomarkt komt er zeker

CEO van Coinbase: Cryptoregulering komt eraan en trekt de aandacht van Amerikaanse beleidsmakers. Volgens Armstrong hebben recente ontwikkelingen geleid tot een hernieuwd gevoel van urgentie voor goede regelgeving binnen de Amerikaanse politiek. Zowel Maxine Waters als Patrick McHenry onderzoeken gunstige wetgeving voor cryptocurrencies, gedreven door het optimisme dat wordt aangewakkerd door lopende rechtszaken. Ondanks de kritiek zijn er verschillende wetsvoorstellen in behandeling bij de Amerikaanse overheid, wat aangeeft dat er nog veel werk aan de winkel is.

- Advertisement -spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisement -spot_img
Latest News

Bitcoin zakt weer wat terug na explosieve week

Bitcoin (BTC) maakt momenteel een licht dalende trend door na de aanzienlijke stijging eerder deze week. De prijs piekte...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img