zondag, mei 19, 2024

Zal de Bitcoin profiteren van problemen bij Amerikaanse banken?

Must Read

Begin 2023 zag bitcoin (BTC) aanzienlijke winsten als gevolg van de Amerikaanse bankencrisis die werd veroorzaakt door de ineenstorting van Silicon Valley Bank en andere banken. Onlangs zijn er aanwijzingen voor mogelijke nieuwe failliete Amerikaanse banken, want op 25 juli daalden de aandelen van PacWest plotseling met 27 procent. De aandelenkoers herstelde zich echter snel nadat werd aangekondigd dat PacWest zal fuseren met Banc of California.Zou dit het begin kunnen zijn van een nieuwe bankencrisis?

Na de daling van de PacWest aandelen was er een gevoel van optimisme op Twitter, omdat bitcoin eerder had geprofiteerd van falende Amerikaanse banken in maart en april. De populaire analist Crypto Rover was er snel bij om de situatie onder de aandacht te brengen door te zeggen: “PacWest Bancorp, dat $44 miljard aan activa beheert, is vandaag met meer dan 25 procent gekelderd. Begint de volgende bankencrisis nu?”

Banken springen voor elkaar in de bres

Deze speculatie was echter van korte duur, want al snel werd bekend dat PacWest zou fuseren met Banc of California. De fusie wordt mogelijk gemaakt door Warburg Pincus en Centerbridge, die maar liefst $400 miljoen investeren, waardoor ze een belang van 19 procent krijgen in de gecombineerde bank. Samen hebben de twee banken ongeveer $36 miljard aan activa en een leningenportefeuille van $25 miljard. De marktwaarde van PacWest is ongeveer $1,2 miljard, terwijl die van Banc of California $764 miljoen is. Hun gecombineerde marktkapitalisatie bedraagt dus $ 2 miljard.

De vorige bankencrisis had een positieve invloed op de prijs van bitcoin. Dit kwam vooral doordat mensen het vertrouwen in het traditionele financiële systeem verloren, waardoor ze op zoek gingen naar alternatieven zoals bitcoin. Het gedecentraliseerde karakter van bitcoin sprak mensen aan die zich zorgen maakten over de veiligheid van hun kapitaal binnen het banksysteem.

In tegenstelling tot een bankrekening kunnen individuen met bitcoin volledige controle houden over hun vermogen zonder afhankelijk te zijn van financiële tussenpersonen. Als er daarom in de toekomst weer een bankencrisis zou ontstaan, zou bitcoin daar mogelijk van kunnen profiteren.

- Advertisement -spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisement -spot_img
Latest News

Bitcoin zakt weer wat terug na explosieve week

Bitcoin (BTC) maakt momenteel een licht dalende trend door na de aanzienlijke stijging eerder deze week. De prijs piekte...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img