maandag, juli 15, 2024

Hedera stijgt met 17% door samenwerking met Amerikaanse overheid

Must Read

De Federal Reserve, de Amerikaanse centrale bank, heeft onlangs Dropp, een cryptobedrijf, opgenomen in haar lijst van dienstverleners. Door deze samenwerking kan Dropp zich richten op financiële instellingen die zijn aangesloten bij het betalingsplatform van de Federal Reserve, FedNow. FedNow biedt realtime betalingen, waardoor onmiddellijke overboekingen van bank naar bank mogelijk zijn.

Deze dienst is bedoeld ter vervanging van traditionele bankoverschrijvingen, die vaak tijdrovend zijn en meerdere dagen in beslag nemen.

Prepaird betaaldienst Dropp

Het Hedera-project Dropp biedt met zijn microbetalingsplatform een alternatief voor creditcardbetalingen. Dit platform, gebaseerd op het netwerk van Hedera Hashgraph, maakt gebruik van gedistribueerde grootboektechnologie (DLT) om snelle en kosteneffectieve transacties mogelijk te maken. Door te besparen op de hoge kosten van creditcardtransacties kunnen winkeliers en handelaren nu producten en diensten met een kleine waarde online aanbieden.

Met de prepaid betaaldienst Dropp kunnen consumenten gemakkelijk hun digitale portemonnee opladen met fiatgeld en aankopen doen zonder dat ze zich hoeven te registreren of in te loggen bij winkeliers, waardoor de veiligheid van hun gegevens is gewaarborgd. Transacties kunnen worden voltooid met Amerikaanse dollars (USD), USD Coin (USDC) of HBAR, de cryptovaluta van het Hedera Network.

Binnen een paar dagen 17% gestegen

Het FedNow betalingsplatform, beheerd door de Amerikaanse Federal Reserve (Fed), werd in juli gelanceerd. Deze 24/7 betaaldienst is speciaal ontworpen voor organisaties in plaats van consumenten en is vergelijkbaar met de betaalinfrastructuur van banken. Op dit moment maken slechts enkele tientallen financiële instellingen gebruik van de dienst, maar het doel is om in de toekomst meer gereguleerde banken aan te trekken.

Na de aankondiging van een partnerschap maakte de native token van Hedera, HBAR, binnen een paar dagen een aanzienlijke stijging door van meer dan 17%. Deze stijging leidde tot een piek in de marktwaarde van $2,46 miljard, waarbij de token werd verhandeld op $0,073. HBAR kreeg echter te maken met een daling op woensdag, wat resulteerde in een daling van 9% vandaag, waardoor de waarde op het moment van schrijven op $0,067 staat. Desalniettemin heeft het token van Hedera deze maand goed gepresteerd, met een indrukwekkende stijging van 30%.

- Advertisement -spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisement -spot_img
Latest News

Bitcoin zakt weer wat terug na explosieve week

Bitcoin (BTC) maakt momenteel een licht dalende trend door na de aanzienlijke stijging eerder deze week. De prijs piekte...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img