zondag, juni 16, 2024

Hardwerkende vrouw tijdelijk multimiljonair door fout Crypto-exchange

Must Read

Een moeder die in 2015 naar Australië emigreerde om haar gezin een beter leven te bieden, kwam in de wereld van cryptocurrencies in een buitengewone situatie terecht. Door een fout van een cryptobeurs werd ze tijdelijk multimiljonair.Thevamangari Manivel, die op een katoenboerderij en in schoonmaakbaantjes had gewerkt, kreeg het nieuws van haar toenmalige vriend Jatinder Singh dat ze $10 miljoen had gewonnen. Het leven leek haar plotseling toe te lachen.

Maar dingen die te mooi lijken om waar te zijn, zijn dat meestal ook. In werkelijkheid had Singh slechts $100 gestort op de cryptobeurs Crypto.com, die terugbetaald zou worden vanwege een fout in de naam van de storting. Maar er ging iets drastisch mis: een medewerker van de cryptobeurs voerde per ongeluk een rekeningnummer in in plaats van het restitutiebedrag. Als gevolg hiervan ontving Manivel een overboeking van $10,4 miljoen.

Als het te mooi is om waar te zijn, dan is het meestal ook niet waar

Manivel kwam in een verbazingwekkende situatie terecht, waarin ze aanvankelijk niet de nodige actie ondernam, ondanks het feit dat ze vanaf het begin onschuldig was. In plaats van in te gaan op het verzoek van de bank om het geld terug te halen, maakte ze twee afzonderlijke overschrijvingen van in totaal $ 2 miljoen naar een Maleisische bankrekening, tot groot ongenoegen van de bank.

Hoewel ze later beweerde dat ze geloofde dat de meldingen van de bank frauduleus waren, werd ze in maart 2022 aangehouden op het vliegveld van Melbourne toen ze op weg was naar Maleisië met een enkele reis en meer dan $11.000 in contanten. Onlangs werd Manivel veroordeeld tot 209 dagen gevangenisstraf en een taakstraf van 200 uur.

De rechter erkende dat het criminele gedrag van Manivel een misplaatste poging was om financieel succes te behalen zonder daar de nodige moeite voor te doen. Nu staat haar visumstatus op het spel, wat haar problemen nog groter maakt. Ondertussen wacht haar voormalige vriend Singh ook op zijn veroordeling voor zijn betrokkenheid bij de hele affaire.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Latest News

Bitcoin zakt weer wat terug na explosieve week

Bitcoin (BTC) maakt momenteel een licht dalende trend door na de aanzienlijke stijging eerder deze week. De prijs piekte...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img