zondag, juni 16, 2024

China plant totaalverbod op iPhones

Must Read

Op dit moment zijn de aandelen van Apple (AAPL) met 2,92 procent gedaald door negatief nieuws uit China. Rapporten geven aan dat de Chinese regering beperkingen wil opleggen aan iPhones, waarbij ambtenaren ze al niet meer mogen gebruiken. Het is onduidelijk of dit de omvang van de beperkingen zal zijn.

The Guardian en de Financial Times hebben hier ook over bericht.Deze situatie roept de vraag op: gaat Apple dezelfde kant op als Bitcoin? China is een belangrijke markt voor Apple, goed voor ongeveer een vijfde van hun totale omzet. Door actie te ondernemen tegen Amerikaanse producten wil China zijn afhankelijkheid van hen verminderen en Chinese merken zoals Huawei een boost geven. Op dit moment verkoopt Apple jaarlijks 50 miljoen iPhones in China. Het gedeeltelijke verbod zou kunnen leiden tot een daling van de Chinese verkoop met 20 procent, en verdere beperkingen zouden tot nog grotere verliezen leiden.

Aandelen Apple kelderen drastisch

Vergeleken met een week geleden staan de aandelen Apple nu bijna 6 procent lager. Dit vertaalt zich in een daling van 200 miljard dollar in de totale waarde van het bedrijf. Om de huidige koers van Apple aandelen te controleren kun je naar eToro gaan. China’s recente beperkingen op Apple producten passen in hun strategie om minder afhankelijk te worden van buitenlandse technologie.

Dit omvat het stimuleren van het gebruik van binnenlandse software en microchips door Chinese bedrijven.De spanningen tussen de Verenigde Staten en China zijn toegenomen, dus de stap van China komt niet geheel onverwacht. De Amerikaanse overheid had eerder al beperkingen opgelegd aan apparaten van Huawei, een Chinees bedrijf, en ook TikTok, een sociale media app die eigendom is van een Chinees bedrijf, kreeg te maken met beperkingen.

Helaas voor Apple komt dit op een ongelegen moment, want hun jaarlijkse Apple Event staat gepland voor volgende week, met de nadruk op de nieuwe iPhone 15, volgens analisten. Met andere woorden, het is geen ideale aanloop naar het evenement.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Latest News

Bitcoin zakt weer wat terug na explosieve week

Bitcoin (BTC) maakt momenteel een licht dalende trend door na de aanzienlijke stijging eerder deze week. De prijs piekte...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img