zondag, mei 19, 2024

Recessie zet in: Bitcoin koers daalt vrijwel direct

Must Read

Eerder deze week steeg de koers van de bitcoin na de overwinning van Grayscale in de ETF rechtszaak tegen de SEC. Sindsdien is de prijs echter gedaald en wordt nu verhandeld op $26.000 nadat de SEC haar beslissing over verschillende ETF-aanvragen heeft uitgesteld tot oktober. Dit duidt op een bearish sentiment in de markt, waarschijnlijk beïnvloed door de macro-economische situatie.

De huidige focus ligt op de vraag of de Amerikaanse centrale bank, de Federal Reserve, haar rentecampagne heeft afgerond. Volgens marktschattingen is er een kans van 7 procent op nog een renteverhoging in september. De uiteindelijke beslissing zal afhangen van de komende inflatiegegevens en de toestand van de Amerikaanse arbeidsmarkt.

Nieuwe cijfers volgen in september

De volgende inflatiecijfers komen uit op 13 september, een belangrijke datum om in de gaten te houden. Daarnaast onthulde de aankondiging van vandaag een stijging van de Amerikaanse werkloosheid van 3,5 procent naar 3,8 procent, in tegenstelling tot de verwachting dat de werkloosheid 3,5 procent zou blijven. Hoewel de werkloosheid relatief laag blijft, is de opwaartse trend begonnen. De inflatie blijft nog steeds hoog, wat erop wijst dat de hoge rentetarieven nog wel een tijdje kunnen aanhouden, tenzij een ernstige recessie de Federal Reserve ertoe aanzet om van koers te veranderen (zoals het verlagen van de rentetarieven).

Wat is het effect op de koers van de Bitcoin?

De wisselkoers van de bitcoin wordt beïnvloed door deze ontwikkelingen, wat aangeeft dat de macro-economische druk zal aanhouden. Als de Amerikaanse economie sterk blijft, zullen de rentetarieven hoog blijven, wat een negatieve invloed heeft op de bitcoinprijs.Het is onwaarschijnlijk dat de Federal Reserve van koers zal veranderen, tenzij er een recessie optreedt, wat niet gunstig is voor bitcoin. Op dit moment hebben we te maken met een uitdagende situatie, wat weerspiegeld wordt in de prijsbeweging.

Er is momenteel weinig dat de bitcoinprijs definitief kan stimuleren en een positief momentum kan terugbrengen. Daarom wachten we in wezen op de definitieve goedkeuring van de Spot Bitcoin ETF en de volgende halvering in april 2024. Geduld is op dit moment cruciaal.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Latest News

Bitcoin zakt weer wat terug na explosieve week

Bitcoin (BTC) maakt momenteel een licht dalende trend door na de aanzienlijke stijging eerder deze week. De prijs piekte...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img