dinsdag, april 16, 2024

Grote beleidswijziging Google Play  ten aanzien van Crypto’s

Must Read

Google Play heeft een belangrijke beleidswijziging doorgevoerd waar geïnteresseerden in cryptocurrency hun voordeel mee kunnen doen. Ontwikkelaars mogen nu op blockchain gebaseerde digitale content verhandelen binnen apps en games op Google Play.In een recente blogpost kondigde Google Play aan dat niet-fungibele tokens (NFT’s) en andere digitale activa kunnen worden geïntegreerd in applicaties, zolang de transparantie wordt gehandhaafd. Bedrijven moeten in de Play Console duidelijk aangeven dat hun app blockchain-elementen bevat.

Joseph Mill, Group Product Manager van Google Play, benadrukte het belang van gebruikersvertrouwen en stelde dat ontwikkelaars geen potentiële inkomsten uit gaming of handelsactiviteiten mogen promoten of verheerlijken. Dit is in overeenstemming met het beleid van Google Play met betrekking tot gokken, spelletjes en wedstrijden. Apps die niet voldoen aan de voorwaarden om in aanmerking te komen voor gokken, mogen niet adverteren voor de aankoop van in-game items zoals “loot boxes” om kans te maken op NFT’s.

NFT games  vanaf nu toegestaan

De eerste tests van deze nieuwe ervaringen zullen aan het eind van de zomer plaatsvinden, met een selecte groep ontwikkelaars. De volledige uitrol van het nieuwe beleid zal later dit jaar plaatsvinden. Reddit, een belangrijke speler in de NFT-wereld, werkte samen met Google aan de ontwikkeling van dit beleid.

Matt Williamson, Senior Engineering Manager bij Reddit, gaf aan dat de bijgewerkte richtlijnen gericht zijn op het creëren van een eerlijke omgeving die het vertrouwen van gebruikers en verantwoord gebruik van blockchaintechnologie bevordert.

Ander Web3 beleid

Het beleid van Google in het verleden met betrekking tot op blockchain gebaseerde apps was vaak onduidelijk. Zo werd het spel “Bitcoin Blast” in 2021 onverwacht uit de Play Store verwijderd zonder enige uitleg. Sinds 2018 zijn crypto mining apps verboden en deze houding zal met de nieuwe richtlijnen worden voortgezet.Er zijn echter positieve ontwikkelingen geweest wat betreft de houding ten opzichte van Web3. In 2022 werd ArDrive Mobile, een app voor gedecentraliseerde dataopslag, goedgekeurd voor de Play Store en Axie Infinity is nu in bepaalde landen beschikbaar in de Play Store.

- Advertisement -spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisement -spot_img
Latest News

Bitcoin zakt weer wat terug na explosieve week

Bitcoin (BTC) maakt momenteel een licht dalende trend door na de aanzienlijke stijging eerder deze week. De prijs piekte...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img