zondag, mei 19, 2024

Is, net als bij goud, een gang naar het beursfonds reëel voor de Bitcoin

Must Read

Veel Bitcoin enthousiastelingen hebben reikhalzend uitgekeken naar een spot Exchange Traded Fund (ETF) in de Verenigde Staten, omdat het de potentie heeft om aanzienlijke institutionele investeringen in de Bitcoin markt aan te trekken. De vergelijking wordt vaak gemaakt met goud, dat een waardestijging doormaakte na de lancering van een soortgelijke ETF op de Amerikaanse markt.

In 2004 werd de eerste spot ETF voor goud, bekend als StreettTracks Gold Trust (GLD), geïntroduceerd op de New York Stock Exchange (NYSE). Dit fonds biedt beleggers een gemakkelijke en toegankelijke manier om blootstelling te krijgen aan de prestaties van goud zonder dat ze het edelmetaal fysiek hoeven te bezitten en op te slaan.

Onlangs deelde een bekende crypto-analist genaamd Ash Crypto de prijsontwikkeling van goud in een tweet. Tussen 2004 en 2011 schoot de goudprijs met bijna 350% omhoog, van ongeveer $450 naar een piek van meer dan $1.820 in augustus 2011. Als Bitcoin een vergelijkbare prijsstijging zou doormaken, zou de waarde mogelijk $138.000 kunnen bereiken.

Voorzichtigheid  is geboden

Het is echter belangrijk om dergelijke analyses met de nodige voorzichtigheid te benaderen, omdat de prestaties van goud geen garantie bieden voor de toekomstige prestaties van Bitcoin. Bovendien is het voorbarig om te speculeren over de mogelijke lancering van een spot ETF, omdat de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) dergelijke voorstellen consequent heeft afgewezen.

Desondanks blijven veel individuen in de cryptocurrency industrie optimistisch over de mogelijkheid van een spot ETF. Grote vermogensbeheerders zoals BlackRock en Fidelity zijn deze mogelijkheid actief aan het nastreven en er wordt een overeenkomst voor het delen van toezicht voorgesteld om de bezorgdheid over marktmanipulatie van de SEC weg te nemen.

Enorm veel kapitaal richting Bitcoin

Een golf van kapitaal beweegt zich in de richting van BTC. Een spot ETF zou een gereguleerde en eenvoudige methode bieden om toegang te krijgen tot bitcoin. Op dit moment zijn er in de VS alleen bitcoin ETF’s op basis van futurescontracten, waardoor de komst van een spotgebaseerd exchange-traded fund een belangrijke ontwikkeling is.Volgens ETF-analist Eric Balchunas van Bloomberg heeft BlackRock, ’s werelds grootste vermogensbeheerder, het potentieel om $ 30 biljoen aan kapitaal naar de markt te trekken via zijn bitcoin ETF. Dit bedrag staat gelijk aan het vermogen dat wordt beheerd door financiële adviseurs in de VS die mogelijk geïnteresseerd zijn in het investeren in BTC.

- Advertisement -spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisement -spot_img
Latest News

Bitcoin zakt weer wat terug na explosieve week

Bitcoin (BTC) maakt momenteel een licht dalende trend door na de aanzienlijke stijging eerder deze week. De prijs piekte...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img