zondag, mei 19, 2024

Bitcoin stijging zet niet door wegens CPI,  sentiment zakt weg

Must Read

Bitcoin zag een prijsstijging na de publicatie van nieuwe Amerikaanse inflatiecijfers. De volatiliteit was echter niet zo groot als verwacht en de prijs schommelde niet zoals gehoopt.Nadat de inflatiecijfers bekend waren gemaakt, bereikte Bitcoin kortstondig bijna $31.000 voordat het aanzienlijke schommelingen maakte en uiteindelijk daalde. De cryptocurrency vestigde zich vannacht rond de $30.200 en zweeft momenteel rond de $30.400, wat nu als weerstand kan dienen.

Op het moment van schrijven probeert Bitcoin door deze weerstand heen te breken, met prijzen op $30.430 op Binance en €27.300 op Bitvavo. Dit vertegenwoordigt een prijsdaling van 1,3% vandaag, met een totale marktkapitalisatie van $590 miljard en een dominantie van 49,9%. De Fear & Greed Index staat op 57, wat wijst op hebzucht onder beleggers.

Ondanks dat de U.S. Consumer Price Index (CPI) lager uitkwam dan verwacht op 3% in plaats van de verwachte 3,1%, daalde de prijs van BTC. De kerninflatiegegevens droegen ook bij aan de marktvolatiliteit.

Amerikaanse overheid verplaatst Bitcoins

De Amerikaanse overheid heeft opnieuw een deel van haar grote bitcoin holdings verplaatst, wat heeft geleid tot zorgen over een mogelijke verkoop van ongeveer 9.800 BTC met een waarde van ongeveer $300 miljoen. Dit nieuws, in combinatie met andere ontwikkelingen uit de VS, kan hebben bijgedragen aan het negatieve sentiment in de markt. Het is vermeldenswaard dat een soortgelijke gebeurtenis zich voordeed in maart, wat een tijdelijke daling van het marktsentiment veroorzaakte en de opening van veel short posities.

Dit resulteerde uiteindelijk echter in een short squeeze waardoor de prijs van bitcoin aanzienlijk steeg.Naast de bitcoinbewegingen van de Amerikaanse overheid is ook waargenomen dat bitcoin mijnwerkers ervoor kiezen om hun voorraden te verkopen na de recente stijging van de mijnbouwmoeilijkheidsgraad. De moeilijkheidsgraad bereikte een nieuw record van 53,91 T, een stijging van 6,45%. Analisten hebben gemeld dat mijnwerkers 1.959 BTC naar exchanges hebben gestuurd, wat mogelijk invloed heeft op de prijs van bitcoin.

Al drie weken lang smalle bandbreedte

De prijs van Bitcoin is drie weken lang stil blijven staan. Desondanks zijn er geen significante schommelingen in de prijs geweest. Bitcoin schommelt al meer dan drie weken constant net boven $30.000 binnen een smalle bandbreedte. De markt had verwacht dat de CPI cijfers mogelijk een prijsuitbraak zouden veroorzaken, maar die verwachting bleef uit.

- Advertisement -spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisement -spot_img
Latest News

Bitcoin zakt weer wat terug na explosieve week

Bitcoin (BTC) maakt momenteel een licht dalende trend door na de aanzienlijke stijging eerder deze week. De prijs piekte...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img