maandag, juli 15, 2024

Koers van de Bitcoin blijft boven cruciaal prijsniveau

Must Read

Bitcoin (BTC) bleef relatief rustig tijdens het weekend zonder grote prijsschommelingen. Nu er echter een nieuwe week begint, is het belangrijk om geïnformeerd en voorbereid te blijven.Ondanks de daling naar het steunniveau van $24.800 wist bitcoin de week af te sluiten met een stijging van 2,63 procent. Dit niveau werd eerder gezien als een dieptepunt tijdens de prijsontwikkeling van BTC in juni. Het feit dat bitcoin boven dit niveau bleef en een bounce beleefde is bemoedigend.

Bovendien, hoewel bitcoin kortstondig onder het 200-weeks Exponentieel Bewegend Gemiddelde (EMA) handelde, nam het tegen het einde van de week afstand van dit niveau. Dit is een positieve indicator voor de voortzetting van de opwaartse trend die sinds het begin van het jaar is waargenomen.

Wat zijn de belangrijke niveaus?

De $26.200 en $25.800 zijn belangrijke niveaus om in de gaten te houden als de koers naar beneden beweegt. De prijs daalde gisteravond niet onder $26.400 en steeg in plaats daarvan naar het weerstandsniveau van $26.700. De koers handelt momenteel net onder dit niveau en als het doorbreekt, is het volgende doel $27.200.Op dit moment is de BTC-prijs op cryptobeurs Bybit $26.650, wat overeenkomt met 24.976 euro op de Nederlandse cryptobeurs Bitvavo.

Onder de top 10 grootste cryptocurrencies is er niet veel significante prijsbeweging. De meeste altcoins hebben kleine dalingen, waarbij nieuwkomer TONcoin (TON) de grootste daling van 2,12 procent doormaakt. BNB (BNB) heeft het beste gepresteerd met een stijging van 1,26 procent in de afgelopen dag.

Bitcoin deze week: markeer deze dag in je agenda

De agenda van vandaag is niet erg spannend, maar woensdag is een cruciale dag voor bitcoin die zou kunnen leiden tot volatiliteit. Op woensdag zal de Amerikaanse centrale bank namelijk een nieuw rentebesluit aankondigen.Om 20.00 uur zullen we te weten komen of de Federal Reserve, zoals verwacht, de rente ongewijzigd zal laten. Daarna luisteren we om 20.30 uur naar de toespraak van voorzitter Jerome Powell, die inzicht kan geven in de toekomstige richting van het monetaire beleid.

 

 

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Latest News

Bitcoin zakt weer wat terug na explosieve week

Bitcoin (BTC) maakt momenteel een licht dalende trend door na de aanzienlijke stijging eerder deze week. De prijs piekte...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img