dinsdag, april 16, 2024

Cryptohandelaar verliest megabedrag na dalende cryptokoersen

Must Read

Het blockchain analyse platform Lookonchain heeft een crypto handelaar geïdentificeerd die een zware dag had op 18 augustus. Deze handelaar, Andrew Kang, verloor een aanzienlijk bedrag, namelijk $432 duizend, omdat hij 14 keer werd geliquideerd.Andrew Kang, bekend als een bekende handelaar en de oprichter van Mechanism Capital, had meerdere posities openstaan voor bitcoin (BTC), ethereum (ETH) en arbitrum (ARB).

Afgelopen vrijdag,  doken de prijzen van deze cryptocurrencies echter hard omlaag, waardoor alle posities van Kang werden geliquideerd. Het lijkt erop dat Kang een zeer riskante handelsstrategie gebruikte, met een hefboom van 100x.

Dit incident dient volgens Lookonchain als een duidelijk voorbeeld van hoe handelaren niet te werk moeten gaan. Ze raden sterk af om te handelen met zo’n hoge leverage en raden aan om bekend te zijn met risicomanagementtechnieken zoals stop loss om potentiële verliezen te beperken.

Verantwoord traden blijft voor velen een uitdaging

Handelen in crypto is inherent riskant, met cryptocurrency prijzen die bekend staan om hun volatiliteit. Het gebruik van een hefboom kan leiden tot aanzienlijke winsten, maar het komt ook met het potentieel voor aanzienlijke verliezen. De meeste handelaren in de cryptomarkt ervaren eerder verliezen dan winsten en het duurt vaak jaren voordat ze consistente winstgevendheid bereiken.

Hoewel Kang aanzienlijke verliezen leed, was hij niet de meest ongelukkige handelaar op 18 augustus. Op Binance verloor een onbekende handelaar maar liefst $55 miljoen. Als je overweegt om in crypto te handelen, is het cruciaal om prioriteit te geven aan goed risicomanagement en je strategie van tevoren zorgvuldig te plannen. Vermijd onnodige trades met een hoog risico en laat het handelen in derivaten over aan ervaren personen. Daarnaast bieden veel platforms de optie om te oefenen met een demo-account voordat je je stort op live trading.

- Advertisement -spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisement -spot_img
Latest News

Bitcoin zakt weer wat terug na explosieve week

Bitcoin (BTC) maakt momenteel een licht dalende trend door na de aanzienlijke stijging eerder deze week. De prijs piekte...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img