maandag, juli 15, 2024

Crypto in China nu wel of niet illegaal? Chinese rechter vindt van niet

Must Read

De legale status van bitcoin (BTC) en cryptocurrencies in China is al jaren onduidelijk. De Chinese overheid heeft consequent strenge maatregelen tegen crypto-activiteiten geïmplementeerd, waaronder het officieel illegaal maken van cryptomining en de handel in cryptocurrencies. Er zijn echter recente aanwijzingen voor een veranderende houding. Een Chinese rechtbank heeft bepaald dat het bezitten van crypto in China legaal is.De Chinese overheid is hard geweest tegen crypto en heeft het sinds 2021 illegaal gemaakt om cryptocurrencies te delven.

Als gevolg hiervan zijn veel bitcoin miners verhuisd naar de Verenigde Staten, waar mijnbouw legaal is en in sommige staten zelfs wordt ondersteund. Ondertussen worden mijnwerkers in China nog steeds veroordeeld. De handel in crypto is ook illegaal en zelfs bedrijven die geen diensten aanbieden aan Chinese inwoners lopen gevaar. Eerder dit jaar deed de Chinese politie een inval in een kantoor van MultiChain, een bedrijf dat verantwoordelijk is voor belangrijke blockchain-infrastructuur. Deze inval resulteerde in de inbeslagname van mogelijk meer dan $1,6 miljard aan cryptocurrencies, wat gevolgen had voor verschillende exchanges die hun diensten gebruiken.

Rechter geeft aan dat bezit crypto niet strafbaar hoeft te zijn

Crypto wordt nu als legaal beschouwd in China, volgens een recente uitspraak van het Shanghai Second Intermediate People’s Court. De rechtbank verduidelijkte dat het bezitten van crypto niet inherent illegaal is, zolang er geen illegale activiteiten mee gemoeid zijn. Dit geldt voor alle soorten activa. Een andere uitspraak van de rechtbank eerder deze maand bevestigde ook de legaliteit van het bezitten van cryptocurrency in het land, hoewel het onduidelijk is of dit zich uitstrekt tot de handel in crypto.

Het is echter waarschijnlijk dat cryptomijnbouw illegaal blijft vanwege de energieschaarste in het land. Een Chinese ambtenaar werd onlangs zelfs veroordeeld tot levenslange gevangenisstraf voor het financieel ondersteunen van mijnbouwbedrijven met overheidsgeld.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Latest News

Bitcoin zakt weer wat terug na explosieve week

Bitcoin (BTC) maakt momenteel een licht dalende trend door na de aanzienlijke stijging eerder deze week. De prijs piekte...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img