maandag, juli 15, 2024

Crypto hack leert ons een wijze les

Must Read

Het aantal zwendelpraktijken neemt snel toe, wat het idee versterkt dat als iets te mooi lijkt om waar te zijn, dat meestal ook zo is. Dit geldt vooral op het gebied van cryptocurrency, waar nietsvermoedende beleggers vaak het doelwit zijn. Een recent voorbeeld komt uit Minnesota, waar een man meer dan negen miljoen dollar verloor in een crypto-zwendel.

Volgens een rapport kreeg een slachtoffer op LinkedIn de opdracht om grote sommen geld van zijn Amerikaanse bankrekening op andere bankrekeningen te storten om te investeren in cryptocurrencies. De oplichter beloofde enorme rendementen en het slachtoffer maakte in zes maanden meer dan negen miljoen dollar over. De oplichter wist contact te leggen met het slachtoffer via LinkedIn, zonder dat de vrouw van het slachtoffer het wist.

Het blijft oppassen geblazen: altijd!

Uit het politieonderzoek bleek dat het geld werd gebruikt om digitale activa te kopen die alleen door de oplichter werden beheerd. Het slachtoffer geloofde dat hij investeerde in “Coinrule-web3” en zag de eerste winsten, wat de zwendel overtuigender maakte. Later kreeg het slachtoffer echter te horen dat hij $2,8 miljoen moest betalen om zijn winst te ontvangen.

Cryptobeleggers moeten voorzichtig zijn omdat oplichting een constante dreiging is. Een belangrijke les kan worden geleerd uit een recent incident waarbij een man in paniek zijn beleggingsrekeningen liquideerde en er bij zijn vrouw op aandrong om al het overgebleven vermogen op te nemen om een vergoeding te betalen voor het te gelde maken van zijn cryptofondsen. Het is cruciaal voor beleggers om waakzaam te blijven, kritisch te blijven en niet in valse beloften te trappen.

- Advertisement -spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisement -spot_img
Latest News

Bitcoin zakt weer wat terug na explosieve week

Bitcoin (BTC) maakt momenteel een licht dalende trend door na de aanzienlijke stijging eerder deze week. De prijs piekte...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img