zondag, mei 19, 2024

Haperende dienstensector VS brengt Bitcoin in de problemen

Must Read

De Amerikaanse economie leunt zwaar op de dienstensector, waardoor het belangrijk is om gegevens over deze sector in de gaten te houden, temidden van zorgen over een mogelijke recessie. Recente gegevens geven aan dat de Amerikaanse dienstensector tekenen van zwakte vertoont, wat gevolgen zou kunnen hebben voor de wisselkoers van de bitcoin.Uitdagingen voor de Amerikaanse dienstensector

Hoewel het misschien voorbarig is om te zeggen dat er grote uitdagingen zijn voor de Amerikaanse dienstensector, is er wel een duidelijke daling te zien in de gegevens van juni tot juli. De ISM PMI voor de dienstensector daalde bijvoorbeeld van 53,9 in juni naar 52,7 in juli. Daarnaast daalde het aantal nieuwe orders van 55,5 naar 55,0 en daalde de werkgelegenheidsindex van 53,1 naar 50,7. De prijzen daarentegen stegen van 54,1 naar 56,8. Over het geheel genomen lijkt de druk op de dienstensector geleidelijk toe te nemen als gevolg van de renteverhogingen door de Federal Reserve.

Onzekere toekomst tegemoet

De impact van de problemen in de Amerikaanse dienstensector op de bitcoin wisselkoers is op dit moment onzeker. Met een PMI voor de dienstensector van 52,7 is er nog steeds sprake van groei en pas als de PMI-score onder de 50 komt, is voorzichtigheid geboden.Het is echter interessant om een daling van de index te zien temidden van voorspellingen dat de VS een recessie zal vermijden. De recente groei van het BBP met 2,4%, meer dan de verwachte 1,8%, samen met de dalende inflatie, heeft de hoop op een zachte landing zonder recessie aangewakkerd.

Dit optimistische sentiment wordt ook weerspiegeld in de aandelenkoersen, die in 2023 steeds nieuwe hoogtepunten hebben bereikt. Hoewel het gunstig zou zijn voor de bitcoinprijs om een recessie te vermijden, is het belangrijk om rekening te houden met de mogelijke impact van de renteverhogingen van de Federal Reserve, die misschien nog niet volledig voelbaar zijn.

Kijkend naar de historische gegevens heeft de Amerikaanse centrale bank slechts één keer een recessie meegemaakt binnen 19 maanden na het doorvoeren van de eerste renteverhoging. Op dit moment zijn we pas 16 maanden bezig met de huidige campagne.

- Advertisement -spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisement -spot_img
Latest News

Bitcoin zakt weer wat terug na explosieve week

Bitcoin (BTC) maakt momenteel een licht dalende trend door na de aanzienlijke stijging eerder deze week. De prijs piekte...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img