dinsdag, april 16, 2024

Coinbase vraagt DEC opnieuw rechtszaak tegen hen te eindigen

Must Read

Coinbase, een van de toonaangevende cryptocurrency exchanges, eist de verwerping van de rechtszaak die tegen het bedrijf is aangespannen door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). De rechtszaak, die in juni werd aangespannen, beschuldigde Coinbase van het verkopen van “effecten” zonder de benodigde licenties en registratie.

De spanningen tussen de SEC en de crypto-industrie lopen hierdoor op.In juni werden zowel Coinbase als Binance, de twee grootste cryptobeurzen, aangeklaagd door de SEC. De waakhond beweerde dat beide exchanges “effecten” hadden verkocht in de vorm van cryptocurrencies, wat een overtreding is van de effectenwetgeving. Coinbase is het echter absoluut niet eens met deze classificatie en beweert dat cryptocurrencies geen effecten zijn. Het bedrijf maakte dit duidelijk tijdens een recente hoorzitting.

In strijd met effectenbeweging

De SEC beweerde dat Coinbase’s opslag voor crypto’s en uitoefenopties ook in strijd waren met de effectenwetgeving, waardoor de waarde van de aan Coinbase gelieerde valuta aanzienlijk daalde. Na de recente hoorzitting kenden de aandelen van Coinbase een verdere daling.

In een aparte overwinning voor de crypto-industrie kreeg Ripple Labs, een groot cryptobedrijf dat in 2020 werd aangeklaagd door de SEC, een gunstige uitspraak met betrekking tot hun valuta XRP. De rechtbank bepaalde dat XRP geen effect is wanneer het op beurzen wordt verkocht, wat leidde tot een stijging van de prijs met 60%.

- Advertisement -spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisement -spot_img
Latest News

Bitcoin zakt weer wat terug na explosieve week

Bitcoin (BTC) maakt momenteel een licht dalende trend door na de aanzienlijke stijging eerder deze week. De prijs piekte...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img