zondag, mei 19, 2024

Bitcoin schiet opnieuw richting de $30.000

Must Read

Bitcoin (BTC) daalde maandag kortstondig naar $28.700, maar herstelde zich snel tot boven $29.000. Gisteren maakte het een scherpe stijging door en bereikte een piek net boven $30.200. Daarna viel het echter terug naar $29.750 en zoekt het momenteel steun op dit niveau.Op het moment van schrijven stijgt de Bitcoin naar $29.796 op Binance en €27.126 op Bitvavo, goed voor een stijging van 2,2% vandaag. De totale marktkapitalisatie staat op $ 580 miljard met een dominantie van 48,9%. De Fear & Greed Index staat momenteel op 50, wat wijst op een neutraal sentiment.

De recente lage volatiliteit van Bitcoin is een punt van zorg en wordt toegeschreven aan de lage handelsvolumes op beurzen. De bitcoin volatiliteitsindex (BVIN) bereikte zelfs een historisch dieptepunt van 36,3 op 6 augustus, maar het blijft onzeker of de volatiliteit zal terugkeren.

Morgen wordt een belangrijke dag

Morgen kan de publicatie van de Amerikaanse consumentenprijsindex (CPI) onrust veroorzaken op de financiële markten vanwege de verwachte lichte inflatie. Het is echter een uitdaging om te voorspellen hoe dit de BTC prijs zal beïnvloeden, gezien de zwakke correlatie met andere markten.

Vandaag zal de bitcoin mining difficulty, of moeilijkheidsgraad, met ongeveer 0,3% stijgen. Deze aanpassing zal waarschijnlijk geen significante verstoring veroorzaken. Positieve ontwikkelingen zijn onder andere dat grote investeerders voor bijna $400 miljoen aan bitcoin terugtrekken van exchanges, wat duidt op vertrouwen onder walvissen. Daarnaast hebben sommige whales “giga long” posities ingenomen op het $29.000 niveau, hoewel dit ook zou kunnen leiden tot een long squeeze als andere factoren niet overeenkomen.

Analisten hebben verschillende meningen over de toekomst van Bitcoin. Mortensen Bach suggereert dat een verrassing in de inflatiecijfers de Bitcoin boven de $30.000 zou kunnen duwen. Aan de andere kant gelooft Rekt Capital dat de prijs deze week boven $29.250 moet sluiten om een vermindering van de verkoopdruk rond $30.000 aan te geven.

- Advertisement -spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisement -spot_img
Latest News

Bitcoin zakt weer wat terug na explosieve week

Bitcoin (BTC) maakt momenteel een licht dalende trend door na de aanzienlijke stijging eerder deze week. De prijs piekte...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img