maandag, juli 15, 2024

China gaat harder optreden bij overzeese fraude in Crypto en AI

Must Read

De Chinese autoriteiten treden hard op tegen fraude, zowel in China als daarbuiten. De Commissie voor Politieke en Juridische Zaken heeft nieuwe maatregelen onthuld om frauduleuze activiteiten buiten China hard aan te pakken. Daarnaast heeft de commissie van de Communistische Partij van China (CPC) een wetsvoorstel aangenomen om dergelijke frauduleuze praktijken systematisch bij de wortel aan te pakken.Tijdens de bijeenkomst werd benadrukt dat veel van deze criminele activiteiten zijn uitgevoerd door externe organisaties, met behulp van kunstmatige intelligentie (AI) en cryptocurrency. Dit onderstreept de evoluerende aard van fraude in het moderne tijdperk.

Een bijzonder punt van zorg is de stijgende trend van “virtuele ontvoering”, waarbij mensen worden gelokt met verleidelijke vacatures en de belofte van hoge salarissen, om vervolgens door chantage en intimidatie te worden gedwongen tot het plegen van frauduleuze handelingen. Het consulaat-generaal in Edinburgh heeft gevallen gemeld waarin deze criminelen zich voordoen als personeel van de openbare veiligheidsdienst om toegang te krijgen tot persoonlijke informatie. Bovendien buiten ze de families van de slachtoffers uit door veel losgeld te eisen.

Door deze problemen rechtstreeks aan te pakken, wil China zijn burgers beschermen tegen fraude en hun financiële welzijn.

Virtuele gijzeling

Chinese functionarissen hebben het bestaan benadrukt van goed georganiseerde criminele organisaties die betrokken zijn bij fraude. Om de toenemende gevallen van blockchain-, digitale valuta-, Metaverse- en AI-fraude effectief aan te pakken, is het cruciaal dat verschillende Chinese autoriteiten samenwerken. Daarnaast is het versterken van internationale samenwerking met buurlanden essentieel bij het bestrijden van deze misdaden.

De Chinese openbare veiligheids- en justitiële afdelingen benadrukken het belang van publieke bewustwording bij het identificeren van deze criminele groepen. Naast de inspanningen van de overheid op het gebied van wetshandhaving, worden er bewustwordingscampagnes en onderwijsinitiatieven uitgevoerd, met speciale aandacht voor de jongere generatie. Deze campagnes zijn erop gericht om mensen in staat te stellen om oplichting met telecommunicatie en netwerkfraude snel te herkennen en te voorkomen.

In een belangrijke verschuiving heeft China onlangs zijn strenge houding ten opzichte van cryptocurrencies versoepeld, wat eerder leidde tot een grote uitverkoop van de markt. Het Hooggerechtshof van China heeft richtlijnen uitgevaardigd om de beslechting van cryptogerelateerde geschillen te vergemakkelijken, en erkent de juridische overweging om kleine bedragen aan digitale valuta te vereffenen. Daarnaast hebben de crypto-ambities van Hong Kong goedkeuring gekregen. De handel in crypto’s blijft echter verboden in China zelf.

- Advertisement -spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisement -spot_img
Latest News

Bitcoin zakt weer wat terug na explosieve week

Bitcoin (BTC) maakt momenteel een licht dalende trend door na de aanzienlijke stijging eerder deze week. De prijs piekte...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img