zondag, mei 19, 2024

Onderzoeker luidt noodklok: paniek bij grote banken

Must Read

Vorig jaar gingen verschillende grote cryptobedrijven ten onder, waaronder FTX. Er wordt gespeculeerd over de financiële stabiliteit van Huobi, een andere prominente cryptobeurs. Een bekende onderzoeker heeft gesuggereerd dat er mogelijk een aanzienlijke hoeveelheid geld ontbreekt bij de exchange, en er zijn ook zorgen over de staat van stablecoins.Volgens onderzoeker Adam Cochran kampt Huobi mogelijk met financiële problemen. In het afgelopen jaar hebben klanten een groot deel van de activa van de exchange opgenomen en deze trend heeft zich in de afgelopen weken voortgezet.

Cochran benadrukte op Twitter een verband tussen Huobi, Tron (TRX) en USDT. De medeoprichter van Huobi, Justin Sun, wordt ook in verband gebracht met Tron. Sun introduceerde onlangs een dienst genaamd “stUSDT,” waarmee USDT tokens kunnen worden omgezet in Amerikaanse staatsobligaties, wat een rendement oplevert van 4,29%. Cochran beweert echter dat 98% van de fondsen op dit platform eigendom zijn van Sun en Huobi zelf, in plaats van externe investeerders.

Tokens kunnen meerdere eigenaren hebben

Het ongebruikelijke aan het stakingsprotocol van Sun is dat de USDT tokens niet naar een apart adres worden gestuurd, maar naar de adressen van Huobi, Sun en Justin Sun’s walletadres op Binance. Dit suggereert dat de tokens die op Huobi staan meerdere eigenaren kunnen hebben, volgens Cochran’s analyse van de blockchain. Terwijl Huobi en Sun USDT gebruiken om rendement te genereren uit stUSDT, verwachten klanten dat de tokens in de portemonnees van Huobi uitsluitend eigendom zijn van de klanten zelf.

Naar verluidt beheert stUSDT USDT ter waarde van $507 miljoen voor klanten. Het lijkt er echter op dat deze tokens niet naar Tether worden gestuurd om te worden omgezet in “echte dollars” en geïnvesteerd in staatsobligaties. In plaats daarvan wordt het grootste deel van de fondsen naar Huobi en Sun’s eigen DeFi platform, JustLend, gestuurd. Dit wekt de verdenking dat Sun mogelijk knoeit met stortingen van klanten.

Binance

Binance kan ook indirect betrokken zijn bij deze situatie. Cochran merkt op dat Binance een geschiedenis heeft van het snel herkennen van risicovolle situaties, zoals het verkopen van FTT toen FTX in de problemen kwam. Momenteel verkoopt Binance naar verluidt op grote schaal USDT, wat er mogelijk op wijst dat het de problemen met Sun al heeft geïdentificeerd. Het is vermeldenswaard dat Sun een account heeft op Binance, en eerder dit jaar weigerde Binance het belang van Sun in Huobi over te nemen.

Hoewel Huobi beweert dat alles in orde is, kan dit verhaal een dramatische wending nemen naarmate er meer informatie beschikbaar komt.

- Advertisement -spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisement -spot_img
Latest News

Bitcoin zakt weer wat terug na explosieve week

Bitcoin (BTC) maakt momenteel een licht dalende trend door na de aanzienlijke stijging eerder deze week. De prijs piekte...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img