zondag, mei 19, 2024

Aptos Labs gaat nieuwe samenwerking aan met Microsoft

Must Read
Aptos Labs, de maker van het in 2022 geïntroduceerde Aptos Network, heeft een spannende samenwerking bekendgemaakt met een van de grootste technologiegiganten ter wereld: Microsoft.

Op 9 augustus meldde X, voorheen bekend als Twitter, dat de twee partijen samen zullen werken om tools en diensten verder te ontwikkelen met behulp van kunstmatige intelligentie (AI). Dankzij de integratie van Microsoft’s Azure OpenAI Service binnen het Aptos netwerk, wil Aptos Labs vooroplopen in het verkennen en vormgeven van Web3.

Toegang tot Web3 eenvoudiger maken

Via deze samenwerking streeft Aptos, een laag 1 blockchain geleid door twee ex-Meta (Facebook) professionals, naar een eenvoudigere kennismaking met Web3 voor gebruikers.

Met Microsoft’s AI-expertise zal Aptos Labs een toegankelijke en beveiligde digitale hulp introduceren. Deze assistent, genaamd Aptos Assistent, is ontworpen om vragen van gebruikers over het Aptos-ecosysteem te beantwoorden.

Daarnaast richten beide ondernemingen zich op het ondersteunen van toekomstige ontwikkelaars bij het creëren van slimme contracten en gedecentraliseerde applicaties.

Een stap richting een digitale toekomst

Behalve het verbeteren van de Web3-gebruikerservaring, zullen de bedrijven ook samenwerken aan onderzoeksprojecten gericht op blockchain-gebaseerde financiële oplossingen. Met onderzoeken gericht op online betaalmethoden, digitale valuta’s van centrale banken (CBDC) en tokenisatie van crypto-assets, wil Aptos Labs de integratie van Web3 in de financiële sector stimuleren.

Aptos gelooft dat er wereldwijd behoefte is aan oplossingen voor het digitaliseren van valuta en ziet zichzelf als het ideale platform hiervoor. Aptos’ CEO, Mo Shaikh, benadrukte in een interview dat “AI en blockchain revolutionaire technologieën zijn die het internet en onze samenleving zullen hervormen.”

De samenwerking tussen Aptos Labs en Microsoft zal ook bijdragen aan een verhoogde beveiliging van het Aptos-netwerk. Aptos zal de zogenaamde validatie-nodes, die transacties verifiëren, hosten op Microsoft’s Azure OpenAI Service, wat zal resulteren in een robuustere netwerkbeveiliging.

Microsoft’s AI- en Crypto-ambities

Eerder dit jaar zette Microsoft een grote stap in AI toen het $10 miljard investeerde in OpenAI, de ontwikkelaar van ChatGPT. Het techbedrijf kwam ook in het nieuws toen bekend werd dat ze aan een eigen crypto-wallet voor hun Edge-browser werkten.

Rashmi Misra, directeur van Microsoft AI & Innovation Summit, gelooft dat de combinatie van AI en blockchain een van de meest veelbelovende technologische ontwikkelingen is. Hoewel Aptos eind vorig jaar wat moeizaam lanceerde, schoot na het bekendmaken van de samenwerking met Microsoft de APT-koers omhoog met 17,6% naar een hoogtepunt van $7,92. De cryptomunt stabiliseerde later rond de $7,12.]

- Advertisement -spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisement -spot_img
Latest News

Bitcoin zakt weer wat terug na explosieve week

Bitcoin (BTC) maakt momenteel een licht dalende trend door na de aanzienlijke stijging eerder deze week. De prijs piekte...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img